SUL kannattaa Sulkapalloliiton esitystä: ”Tarvitaan riippumaton selvitys”

Suomen Urheiluliiton (SUL) hallitus kannattaa Sulkapalloliiton esitystä Olympiakomitean ylimääräisen kokouksen koollekutsumisesta käsittelemään selvitystyön tekemistä Mika Lehtimäen tapauksen kokonaisuudesta, ja hyvän hallinnon toteutumisesta Olympiakomiteassa. SUL:n hallitus teki päätöksen kokouksessaan Helsingissä perjantaina.

Sulkapalloliitto esitti ylimääräisen jäsenistön kokouksen koollekutsumista Olympiakomitea ry:n jäsenliitoille lähettämässään kirjelmässä.

– SUL:n hallitus katsoi yksimielisesti, että tarvitsemme riippumattoman selvityksen Mika Lehtimäen tapauksen kokonaisuudesta, jotta Olympiakomitean hallituksen uskottavuutta ja toimintaedellytyksiä voidaan arvioida, SUL:n puheenjohtaja Sami Itani totesi.

– Urheiluliiton näkökulmasta on välttämätöntä, että riippumaton ulkopuolinen selvitystyö tehdään, mutta yhtä tärkeää hyvän hallinnon toteutumisen varmistamiseksi on, että valta selvitystyön tilaamisesta, speksaamisesta ja tulosten arvioinnista ulkoistetaan pois Olympiakomitean hallitukselta, koska myös heidän omaa toimintaansa selvityksessä tutkitaan.

– Toivomme mahdollisimman pikaista ylimääräistä jäsenistön kokousta, jotta koko suomalainen urheiluyhteisö saa mahdollisuuden päästä vahvempana ja yhtenäisenä eteenpäin. Näen myös tärkeänä järjestödemokratian kannalta, ettemme jäisi ainoaksi suureksi lajiliitoksi, joka ottaa kantaa – suuntaan tai toiseen – ylimääräisen kokouksen tarpeellisuudesta, Itani toteaa.