SUL hallitus: Pakarinen ja Oila jatkavat SUL:n varapuheenjohtajina, seurapalvelutiimi uudistui

Riikka Pakarinen ja Kimmo Oila jatkavat Suomen Urheiluliiton (SUL) varapuheenjohtajina. Valinnan teki SUL:n hallitus vuoden ensimmäisessä kokouksessaan.

SUL:n puheenjohtaja Sami Itani kuvasi katsauksessaan liiton lähtökohtia olympiavuoteen vakaiksi.

– Mitä tulee talouteen ja hyvään hallintoon, liiton tilanne on ulkoisista olosuhteista huolimatta aika vakaa. Huippu-urheilussa ja seuratoiminnassa ulkoiset tekijät ovat aiheuttaneet päänvaivaa, mutta niistäkin on selvitty, Itani viittasi koronan tuomiin rajoituksiin.

Itani ennusti, että viime syksynä käynnistynyt urheilijoiden ja urheilujärjestöjen roolin vahvistuminen yhteiskunnallisessa keskustelussa vankistuu edelleen. Itani näki, että jääkiekon MM-kisojen siirtäminen pois Valko-Venäjältä saattoi olla iso ennakkopäätös.

– Uskon, että vuosi 2021 tulee olemaan urheilijoiden ja urheilujärjestöjen yhteiskunnallisesti värikkään poliittisen keskustelun vedenjakajavuosi, haluttiin sitä tai ei, Itani arvioi.

– Urheilujärjestöjen ja urheilijoiden vanha, verrattain passiivinen rooli poliittisessa keskustelussa tuntuu murtuvan nopeasti. Meidän on nyt tärkeää ajaa harkitusti ja johdonmukaisesti yleisurheilulle tärkeitä arvoja ja päämääriä julkisessa keskustelussa.

Rajamäestä seurapalvelujohtaja, seurapalvelutiimi uudisti toimintaansa

Seurapalvelujohtajaksi nimitetty Tapio Rajamäki esitteli hallitukselle seurapalvelutiimin organisaatiouudistuksen, joka astuu voimaan helmikuun alussa.

Rajamäen johtamaan seurapalvelutiimiin kuuluvat seurakehityspäällikkö Mika Tyrkkö, nuorisopäällikkö Piia Jäntti, lasten yleisurheilun valmennuspäällikkö Ilpo Koponen sekä Pohjoisen alueen päällikkö Yrjö Kelhä. Tiimiin valitaan myöhemmin tänä vuonna nuorisovalmennuspäällikkö, joka vastaa 13-17-vuotiaiden toiminnasta.

Rajamäen mukaan tiimin kuluvan vuoden keskeinen haaste on koronarajoitusten kutistama lisenssikertymä.

– Nyt ollaan viime vuoteen nähden takamatkalla, kun harjoituspaikkoja on kiinni, eikä kilpailutoimintaa ole ollut kovin paljon tarjolla, Rajamäki sanoi.

Uudistuneen seurapalvelutiimin tehtävänkuvista tiedotetaan tarkemmin lähiaikoina.

Talousjohtaja Mikko Kivi: Liiton taloustulos positiivinen

Tittelin muutos tehtiin myös SUL:n hallinnossa, kun talouspäällikkö Mikko Kivi nimitettiin talousjohtajaksi. Hallituksen kokouksessa Kivi läpi vuoden 2020 tilinpäätösennustetta, jonka mukaan SUL ja liiton markkinointiyhtiö Track & Field Finland Oy tekevät positiivisen tuloksen.

Positiivinen taloudellinen tulos mahdollisti sen, että liitto tuloutti seuroille puolet Seuraliigan palkintorahoista, vaikka ne oli alun perin päätetty jättää jakamatta.

Liiton toimitusjohtaja Harri Aalto näki, että hyvän taloustuloksen taustalla olivat pääosin erinomaisesti onnistunut tulorakenne, vahvat säästötoimet, Ruotsi-ottelu sekä muiden tv-kisojen onnistuminen ja saadut korona-avustukset.

Aalto muistutti, että tasapainoilu koronakurimuksen kanssa jatkuu.

– Mitään varmuutta varsinkaan tapahtumien järjestämisen suhteen ei ole, Aalto muistutti.

Finni: Kärkiurheilijoiden valmius kilpailla on hyvä

SUL:n valmennuksen ja koulutuksen johtajan Jarkko Finni kiitteli katsauksessaan liiton uudistuneen valmennusorganisaation sekä seurapalvelu -ja kilpailutoimintojen hyvin alkanutta yhteistyötä, jota koronan tuomissa haasteissa on tarvittu.

Harjoitusleirien peruminen, uusien suunnittelu sekä harjoituspaikkoihin liittyvät haasteet ovat Finnin mukaan työllistäneet valmentajia. Kotimaan kärkiurheilijat ovat kuitenkin päässeet harjoittelemaan hyvin ja maajoukkuekaartin yleinen terveystilanne on hyvä.

– Kärkiurheilijoiden valmius ja halu kilpailla hallikaudella on yllättävänkin kova, Finni sanoi.

Tieto, että koronaepidemian leviämisvaiheen alueelta Jyväskylän SM-halleihin (20-21.2.) saapuvilla täytyy olla alle 48 tuntia vanha negatiivinen tulos koronavirustestistä tai todistus sairastetusta taudista, on kirvoittanut keskustelua. Finnin mukaan Jyväskylän koronatilannetta seurataan ja kaupungin terveysviranomaisen kanssa käydään keskustelua. Kisajärjestelyissään mennään kuitenkin viranomaisten ohjeiden mukaan.

Mestaruuskilpailusääntöjä tarkennettiin, valiokuntien puheenjohtajat nimettiin

Hallitus hyväksyi kilpailuvaliokunnan tekemät sääntötarkennukset mestaruuskilpailusääntöihin. Tarkennukset on merkitty sääntöihin, jotka löytyvät täältä: https://www.yleisurheilu.fi/wp-content/uploads/2020/12/Mestaruuskilpailusaannot-2021-lopullinen.pdf

Liiton valiokuntien puheenjohtajat vuosille 2021-2022 nimettiin seuraavasti: Ringa Ropo eettinen valiokunta, Ari Pietarinen järjestövaliokunta, Antti Pihlakoski kansainvälisten asioiden valiokunta, Rami Urho kilpailuvaliokunta, Timo Kuusisto lääketieteellinen valiokunta, Kalle Husso seurapalveluvaliokunta, Jens Wallin valmennusvaliokunta, Kalle Husso Poika-työryhmä ja Tanja Taipale Naisten johtajuus -projektityöryhmä.

Sovittelu- ja kurinpitolautakunnat on valittu jo aiemmin. Sovittelulautakuntaa johtaa Antti Aine ja kurinpitolautakuntaan Henrik Zilliacus.

Hallituksen jäsenten roolitukseen ei tehty muutoksia. Vastuualueittain ne ovat: Aila Ahonen viestintä, Kalle Husso ja Kirsi-Marja Koskela seurapalvelut, Pekka Lundmark ja Riikka Pakarinen yhteiskuntasuhteet ja sponsorointi, Kimmo Oila lakiasiat ja talous, Antti Pihlakoski kansainväliset asiat, Rami Urho kilpailutoiminta ja Jens Wallin valmennus.

Hallitus hyväksyi liiton jäsenyyttä hakeneen vantaalaisseura Downtown 65 Endurane ry:n hakemuksen.