Sukupuolikiintiöt SUL:n hallintoon, Kalevan kisat 2022 Joensuuhun

Sukupuolikiintiöt SUL:n hallintoon

Suomen Urheiluliiton (SUL) liittovaltuusto myönsi vuoden 2022 Kalevan kisat Joensuuhun. Helsingissä pidetyssä kokouksessa päätettiin myös, että liiton sääntöihin tulee kirjaus, joka tuo kiintiöt eri sukupuolille SUL:n liittovaltuustoon, hallitukseen sekä valtuuston ja hallituksen johtoon.

– Valtuusto päätti nyt asiasta periaatteessa. Yksityiskohtaiset sääntökirjaukset tulevat yhdessä laajemman sääntömuutospaketin kanssa marraskuisen syysliittovaltuuston käsiteltäväksi, SUL:n puheenjohtaja Sami Itani totesi.

– Meidän seurojen 70 000 jäsenestä yli kaksikolmasosaa on naisia. Se ei näy liiton hallinnossa. Tahtoa tilanteen muuttamiseksi on ollut läpi 2000-luvun, mutta käytännössä se ei ole näkynyt. Siksi nämä sääntömuutokset ovat välttämättömiä.

– Tasa-arvo on keskeinen arvo suomalaisessa yleisurheilussa ja monimuotoiset hallintoelimet tekevät myös parempia päätöksiä. Olen hyvin tyytyväinen, että liittovaltuusto oli samaa mieltä hallituksen esityksen kanssa.

Liittovaltuusto hyväksyi liiton vuoden 2018 toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen, ja myönsi vastuuvapauden hallitukselle ja toimitusjohtajalle.

SUL:n tilikauden kokonaistuotot olivat 6.300.051,60 euroa ja kokonaiskulut 6.006.492,94 euroa. Tulos oli 293.558,66 euroa ylijäämäinen ylittäen budjetoidun tuloksen noin 130.618,66 eurolla. Tulokseen vaikuttivat positiivisesti myös ylimääräiset avustukset, joita ei oltu budjetoitu.


liittovaltuusto1.jpg

,

Oinonen: Kalevan kisat iso asia koko maakunnalle

Vuoden 2022 Kalevan kisojen isännyys meni Joensuulle ilman äänestystä. Alun perin kisoja haki myös Lahti, joka luopui hausta ja tavoittelee vuoden 2023 Kalevan kisoja.

Joensuussa Kalevan kisat on järjestetty edellisen kerran 2002.

– Kalevan kisat on iso asia Joensuulle ja koko maakunnalle. Se tuo uutta potkua maakunnan yleisurheiluseurojen nuorisotoimintaan. Luonnollisesti Kalevan kisat kotikentällä tarjoaa myös kannustavan tavoitteen seuran omille urheilijoille, totesi Joensuun Katajan yleisurheilujaoston puheenjohtaja Jussi Oinonen.

Tänä vuonna Kalevan kisat järjestetään 1.-4. elokuuta Lappeenrannassa. Vuoden 2020 Kalevan kisat ovat Turussa ja kesällä 2021 Tampereella.

Hakanen jatkaa valtuuston puheenjohtajana

SUL:n liittovaltuuston puheenjohtajana jatkaa seuraavat kaksi vuotta Jarmo Hakanen. Valinta tehtiin äänestyksen jälkeen. Hakanen sai  35 ääntä ja Esa Kaihlajärvi 7 ääntä. Hakanen on ollut liittovaltuustossa vuodesta 1985 lähtien ja valittiin nyt neljättä kertaa valtuuston puheenjohtajaksi.

Liittovaltuuston varapuheenjohtajiksi valittiin Anne Fröberg ja Ari Pietarinen. Valinta tehtiin äänestyksen jälkeen. Fröberg sai 37, Pietarinen 24 ja Mikko Niininen 14 ääntä.

Liiton ehdollepanotoimikuntaan valittiin puheenjohtajaksi Anne Fröberg (lounainen alue) ja jäseniksi Timo Eronen (itä), Elli-Tarja Hallikainen (pohjoinen), Esko Kuha (etelä), Ari Pietarinen (kaakko) ja Ingemar Sundelin (länsi).

Ehdollepanotoimikunta kartoittaa ehdokkaita SUL:n hallituksen jäseniksi syksyn liittovaltuustolle.

,


ansiomerkit_mika_muukka_ja_yrjo_kelha.jpg

Kevätliittovaltuustossa jaettiin myös ansioristejä. SUL:n kilpailupäällikkö Mika Muukka sai Suomen liikuntakultturin ja urheilun ansioristin, ja liiton aluepäällikkö Yrjö Kelhä Suomen liikuntakultturin ja urheilun ansioristin kultaisena. Ansiomerkit jakoivat SUL:n puheenjohtaja Sami Itani ja varapuheenjohtaja Maarit Ovaska.