Stowers aitoi huippuajan 12,40, Lavillenie jäi kolmanneksi

Lavillenie uusi mestaruuden ja ylitti 602

Yhdysvaltain Jasmin Stowers jatkaa nousuaan naisten pika-aitakaartin terävimpään kärkeen. Hän pinkoi Des Moinesissa Drake Relays -kilpailussa hulppean ennätyksen ja kauden kärkituloksen 12,40. Juoksussa myötätuulta oli 1,5 metriä sekunnissa.

Stowers, 23, on väläytellyt vauhtiaan jo hyvän aikaa. Hänen ennätyksensä ennen Des Moinesin juoksua oli viime vuonna pinkaistu 12,71. Myötätuulessa (2,8 m/s) hän juoksi viime kesänä 12,54. Tuo tulos syntyi Yhdysvaltain yliopistomestaruuskisojen finaalissa ja toi kakkostilan Sharika Nelvisin vanavedessä. 

Kuluvan ulkoratakauden Stowers aloitti pinkomalla Baton Rougessa 12,54. Sekään ei kelvannut ennätykseksi, sillä myötäistä oli 3,1 metriä sekunnissa

Des Moinesissa Stowers juoksi koleassa säässä, mutta laadukkaassa seurassa. Toiseksi kilpailussa sijoittui olympiavoittaja Dawn Harper-Nelson ajalla 12,71, kolmas oli Kristi Castlin ajalla 12,72.
Juoksussa olivat mukana likimain kaikki muutkin lajin amerikkalaiset huippunimet: Brianna Rollins oli neljäs (12,75), Queen Harrison viides (12,76) ja Sharika Nelvis kuudes (12,86).

– Tuo aika tuntuu ihan hullulta, mutta kertoo, että minulla on mahdollisuudet nousta joukkueeseen tämän vuoden MM-karsinnoissa ja ehkä myös ensi vuoden olympiakarsinnoissa, Stowers tuumi ennätyksestään, joka vie hänet kaikkien aikojen maailmanlistalla kahdenneksitoista.

Stowers oli mainiossa kunnossa jo hallikaudella. Hän voitti Yhdysvaltain 60 metrin aitojen mestaruuden Bostonissa ennätyksellään 7,84.

Naisten 400 metrillä sisäratojen hallitseva maailmanmestari Francena McCorory pinkoi Des Moinesissa kauden kärkituloksen 50,13. Amerikkalainen olympiavoittaja Sanya Richards-Ross oli toinen ajalla 51,09 ja jamaikalaiskonkari Novlene Williams-Mills kolmas (51,11).

Cassandra Tate vei naisten 400 metrin aidat ajalla 55,68 ja Yhdysvaltain Leo Manzano otti toviksi haltuunsa miesten mailin kärkituloksen ajalla 4.00,05.

Lavillenie jäi kolmanneksi

Kovan tuulen ja sateisen sään takia miesten seiväshyppykilpailu käytiin sisätiloissa. Voiton vei Yhdysvaltain Sam Kendricks. Hän vei voiton samalla tuloksella 582 toiseksi sijoittuneen Kanadan Shawn Barberin kanssa.

Lajin ME-mies Renaud Lavillenie jäi kolmanneksi hänelle vaisulla tuloksella 562. Lavillenien valmentajan mukaan ranskalaishyppääjän kisa kaatui välineisiin. Kun kilpailu siirtyi sisätiloihin, ranskalaisen matkassa ei ollutt sopivia seipäitä.