Storl valmis 22 metrin työntöön ja Kovacsin haastoon

Storl valmis 22 metrin työntöön ja Kovacsin haastoon

Kuulantyöntäjä David Storl jäi viime kesänä kolme senttia 22 metrin työnnöstä. Hallikaudella Euroopan mestaruuden voittanut saksalainen järkäle uskoo, että alkava ulkoratakausi voisi olla se hetki, kun hän rikkoo rajan, jota hän on jahdannut jo muutaman vuoden.

– Davidilla on tarpeet 22 metrin työntöön. Se ei ole mikään salaisuus, Storlin valmentaja Sven Lang sanoo Saksan yleisurheiluliiton haastattelussa.

Kaksi ulkoratojen maailmanmestaruutta voittanut Storl, 24, avaa ulkoratakauden Dohan Timanttiliigassa perjantaina ja työntää sitten seuraavan kerran sunnuntaina (17.5.) Hallen heittopäivillä Saksassa.

Storl työnsi hallikaudella 21,26. Sen jälkeen kevään harjoittelu onnistui hyvin. Langin mukaan Storl jätti viimeisen treenileirin mainiossa iskussa, vaikka polvi on harjoituskauden mittaan hieman vihoitellutkin.

– Hänen suoritustasonsa ei ole koskaan ollut tuollaisessa kunnossa kuin korkeintaan juuri ennen kauden tärkeimpiä kisoja, valmentaja-Lang arvioi.

Dohassa Storl kohtaa kevään mittaan kahdesti yli 22 metriä työntäneen Yhdysvaltain Joe Kovacsin, jonka kauden kärkitulos on peräti 22,35.

– He ovat yleensä vahvoja huhti-toukokuussa, mutta sitten tilanne normalisoituu, Storl sanoo viitaten amerikkalaistyöntäjien usein hyvään kevätvireeseen.

– Itsestäni tuntuu, että ole valmistutunut kauteen hyvin, Storl sanoo.


Joe Kovacs

Joe Kovacs on kaikkien aikojen kuulatilastossa kahdeksantenä työnnettyään 22,57.