Storbacka juoksi kauden kärkiajan

IK Falkenin Karin Storbacka juoksi Solihullissa Englannissa British Milers Clubin kilpailuissa naisten 800 metrin kauden kotimaisen kärkiajan 2.03,45. Storbacka sijoittui naisten A-erässä viidenneksi. Hän jäi kuusi vuotta vanhasta ennätyksestään vain 0,46 sekuntia.

Kilpailun voitti britti Alexandra Bell ajalla 2.01,96. IK Falkenin Zenitha Eriksson sijoittui 11:nneksi ajalla 2.06,11. Edellinen kauden kotimainen kärkitulos oli Erikssonin nimissä.

Porvoon Urheilijoiden Sara Kuivisto voitti B-erän ennätyksellään 2.04,78. Turun Urheiluliiton Aino Paunonen juoksi C-erässä neljänneksi ajalla 2.07,68. Naisten 800 metrillä juoksi neljässä erässä yhteensä 31 juoksijaa.

Espoon Tapioiden Tuomo Salonen sijoittui miesten 800 metrin C-erässä kolmanneksi ajalla 1.51,45. Hän jäi toukokuussa Etelä-Afrikassa juoksemastaan kauden parhaasta ajasta 0,29 sekuntia. Kahdeksassa erässä juoksi yhteensä 54 miestä. Salonen sijoittui kokonaistuloksissa 17:nneksi.

Joensuun Katajan Arttu Vattulainen juoksi Antwerpenissä 5000 metriä 14.16,95 sijoittuen viidenneksi. Hän jäi ennätyksestään seitsemän sekuntia. Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Jaakko Nieminen tuli seitsemänneksi ajalla 14.35,62. Yhdysvaltain Diego Estrada voitti ajalla 13.49,26.

Turun Urheiluliiton Venla Paunonen sijoittui 400 metrin aitajuoksussa kolmanneksi ajalla 58,46 ja Helsingin Kisa-Veikkojen Anniina Laitinen neljänneksi ajalla 58,52. Paunonen on tilastokakkonen ajalla 57,78 ja Laitinen –kolmonen 57,80. Viivi Lehikoinen on ykkönen ajalla 57,74. Antwerpenin-kilpailun voitti Islannin Arna Stefanía Gudmundsdóttir maansa nuorten ennätyksellä 57,60.