Storbacka ja Richardsson ennätysvauhdissa Helsingissä

Storbacka ja Richardsson ennätysvauhdissa Helsingissä

IK Falkenin Karin Storbacka ja Vasa IS:n Camilla Richardsson juoksivat 3000 metrin ennätyksensä uuteen kuosiin Toukokuun kisoissa Helsingissä. Richardsson teki kilpailussa vetojuhdan työt ja Storbacka kiri lopussa voittoon kauden kotimaisella kärkiajalla 9.13,40. Richardsson oli toinen ajalla 9.15,96.

Storbackan 3000 metrin ulkoratojen ennätys ennen Eläintarhan kentällä loisto-oloissa juostua kilpailua oli 9.35,45. Hän tosin juoksi talvella matkan hallissa 9.32,42.

– Kun katselin lopussa kelloa, ajattelin, että eihän minun pitäisi olla tällaisessa vauhdissa. Lopun kiri tuli sieltä 400 ja 800 metriltä, Storbacka totesi aidon yllättyneenä. Hänen päämatkansa on nyt 1500 metriä, hän kun aiemmin viihtyi 400 ja 800 metrillä.

– Nyt piti olla vielä se kaikkein pahin siitepölyaika, joka on minulle vaikea, mutta kylmä kevät on vissiin siirtänyt sitä. Nyt pitää varmaan etsiä joku 1500 metrin kilpailu, Storbacka kaavaili.

Richardsonin 3000 metrin ennätys ennen Toukokuun kilpailua oli parin vuoden takainen 9.30,46. Ennätysparannus lupaa hyvää vaasalaisen päämatkalla 3000 metrin estejuoksuun, jossa tulosraja elokuisiin Lontoossa pidettäviin MM-kisoihin on 9.42,00.

– Jos 3000 metrin ennätys oli yhdeksän ja puoli minuuttia, kun juoksin nykyisen estejuoksun ennätykseni 9.46,34, niin kyllä MM-rajan pitäisi olla kaikki mahdollisuudet, Richardsson sanoi.

Estejuoksun MM-rajan kimppuun Richardsson käy Prahassa kesäkuun alussa. Toukokuun kisojen 3000 metriä jätti tuota kilpailua ajatellen hyvän tunteet.

– Juoksu oli tuossa vauhdissa rullaavaa ja helpontuntuista. Lupasin vetää ensimmäisen kilometrin 3.08:aan ja se meni 3.07:ään, mutta toisella kilometrillä oli vähän vaikea pitää sama vauhti. Parempi tulos olisi vaatinut, että joku toinen olisi tullut välillä vetämään, Richardsson tuumi.

Omaa 3000 metrin ennätystään kohensi myös Porvoon Akilleksen Sara Kuivisto, joka oli juoksussa kolmas ajalla 9.26,81. Keskimatkoja juoksevan Kuiviston paras 3000 metrin noteeraus ennen Helsingin kilpailua oli Botnia-hallissa 400 metrin radalla kaksi vuotta sitten juostu 9.32,60.

Pajulahti: Kropassa hyvä tunne

Viipurin Urheilijoiden Arttu Pajulahti ponnisti Toukokuun kisoissa pituushypyn voittoon kevään kotimaisella kärkituloksella 750. Kauden ensimmäistä kilpailuaan parhaimmillaan 792 ponnistanut Pajulahti kuvasi hyväksi valmistavaksi harjoitukseksi Raaseporiin Tähtikisaan. Se kilpaillaan Karjaan kentällä 4. kesäkuuta.

– Se oli hyvä kenraali Raaseporia varten. Kroppa on hyväntuntuinen ja juoksu kulkee. Haasteena on vauhdinjuoksun ja ponnistuksen yhdistäminen, Pajulahti sanoo.

Hyppääjän odotukset alkavan kauden suhteen ovat korkealla. Hän ei hypännyt hallikaudella pituutta ja keskittyi rakentamaan kuntoaan kesän kilpailukauteen pidemmällä kaavalla.

– Halusin kokeilla erilaista lähestymistapaa. Syksyllä tehtiin paljon voimaa. Nyt on hyvä iilis. On sellainen tunne, että tämä on toiminut, Pajulahti sanoi.

Naisten korkeushypyssä Kristiinan Urheilijoiden Eleriin Haas ylitti kauden kotimaisen kärkituloksen 181. Se ylittyi hulppeasti toisella yrittämällä. Miesten korkeushypyn voitti ennätystään 203 sivunnut Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden 18-vuotias Julius Kuusela.


Arttu Pajulahti

Arttu Pajulahti ponnisti kauden avauskilpailussaan Helsingin Eläintarhan kentällä 750. – Se oli hyvä valmistava harjoitus Raaseporin kilpailuun, Pajulahti arvioi.