Ståhlin ja Petterssonin huipulle nostanut Hafsteinsson lopettaa valmennuksen

Ruotsalaisten kiekonheittotähtien Daniel Ståhlin ja Simon Petterssonin sekä kuulantyöntäjä Fanny Roosin valmentaja Vésteinn Hafsteinsson lopettaa valmentajauransa ja jättää tehtävänsä myös High Performance Managerin palveluksessa Ruotsin olympiakomiteassa.

Hafsteinsson, 62, siirtyy viiden vuoden sopimuksella kotimaansa Islannin olympia- ja urheiluliiton tehtäviin kehittämään maan huippu-urheilua. Pitkän valmentajauran tehnyt Hafsteinsson muuttaa vaimonsa Annan kanssa Islantiin.

– Päätöksen takana ei ole erimielisyyttä. Nyt on aika lopettaa tämä jakso minun työelämässäni ja priorisoida itseäni ja perhettäni, Hafsteinsson totesi tiedotustilaisuudessa Ruotsin yleisurheiluliiton mukaan.

– Kun tämä tarjous tuli, se sopii minulle täydellisesti. En voi kuvitella parempaa loppua uralleni, kuin viedä kaikki nämä vuosien aikana hankkimani tiedot takaisin kotiini Islantiin.

Ruotsin heittäjätähtien ohella Hafsteinsson on vuosien mittaan valmentanut useita heittolajien huippunimiä muiden muassa Viron kiekkotähti Gerd Kanteria ja tanskalaista kuulantyöntäjä Joachim B. Olsenia.

Ståhl: ”Olin melkein sanaton”

Ståhl, Pettersson ja Roos saivat tiedon Hafsteinssonin päätöksestä viikko sitten. Ståhlin mukaan hänellä on ajatuksia siitä, kuinka hän järjestää valmennuksensa. Hän ei ole huolissaan, vaikka Hafsteinssonin päätöksen sisäistäminen kestikin hetken.

– Vésteinn on kouluttanut meistä huipputekijöitä. Tiedän tarkalleen, kuinka heittää, mitä minun pitää kehittää ja mitä minun pitää harjoitella. Nyt etsin ensimmäistä kertaa itselleni valmentajaa enkä ole ollenkaan huolissani, Ståhl sanoi.

– On tietysti erittäin surullista, että Vésteinn lähtee, mutta toisaalta se on myös aika luonnollista. Olemme tehneet yhteistyötä 12 vuotta ja nyt hän on päättänyt muuttaa kotiinsa Islantiin ja aloittaa alusta.

– Kun hän ensimmäisen kerran kertoi minulle asiasta, olin melkein sanaton. Mutta mitä enemmän hän puhui siitä, sitä selvemmäksi hänen päätöksensä tuli. Tämä on Vésteinnille hieno juttu.