Ståhlille luvassa kovat haastajat Kuortaneella

Kuortaneen Motonet GP:ssä elokuun 1. päivä on luvassa kansainvälisen huipputason kiekonheittokilpailu. Juhannuksena Helsingborgissa 70,25 heittänyt Ruotsin Daniel Ståhl kohtaa kilpailussa viime syksynä Dohassa käytyjen MM-kisojen finalisteja.

Ståhlin pohjoismaisista haastajista ovat Kuortaneella tulossa Ruotsin Simon Pettersson ja Norjan Ola Stunes Isene, joka heitti viime vuonna 67,78. Kuluvan kesän mittaan hän on sivaltanut 64,26. Pettersson on tällä kaudella heittänyt ennätyksekseen 67,10.

Ståhlin haastajien joukossa on Kuortaneella myös Rion olympialaisissa neljänneksi sijoittunut Viron Martin Kupper, jonka ennätys on 66,67.

– Kun Kuortaneen kentällä on nyt heittopaikka molemmissa päissä, voidaan heittosuuntaa vaihtaa tuulen mukaan kiekonheitolle sopivaksi, muistuttaa Kuortaneen Motonet GP:n pääsihteeri Tuomas Mikkola.

Simon Petersson on kohentanut ennätyksensä lukemiin 67,10 kuluvan kesän aikana.

Kaikki pääsyliput myydään ennakkoon

Dohan MM-kisoissa viime syksynä kiekonheiton maailmanmestaruuden voittanut Ståhl on kevään ja kesän mittaan kilpailut melko tiuhaan viimeksi Karlstadissa (8.7.), jossa voitto heltisi tuloksella 68,10. Toiseksi Karlstadissa sijoittui Pettersson tuloksella 66,90.

Kuortaneen kenttäennätys on tällä haavaa Liettuan Vaclovas Kidykasin 65,94. Se on elänyt jo 30-vuotiaaksi, mutta siirtynee elokuussa historiaan.

Kuortaneen Motonet GP:n kaikki pääsyliput myydään ennakkoon ja niitä on maksimissaan vain 750.

https://www.kuortanegames.com