Ståhl 66,90 Tampereella: Pitää vielä saada tekniikka kohdalleen

Ståhl 66

Kiekonheiton MM-viitonen Daniel Ståhl etenee kohti MM-kesää loistokunnossa. Hän heitti Pirkkahallissa pohjoismaisen hallimaaottelun yhteydessä hulppean Ruotsin halliennätyksen 66,90. Se on kaikkien aikojen toiseksi pisin hallissa heitetty tulos. Epävirallinen halli-ME on Gerd Kanterin 69,51.

– Olen syksyn harjoituskauden jälkeen vahvempi ja räjähtävyyskin on parempi kuin viime vuonna. Tämän kevään haaste on saada tekniikka kehittymään. Sen kanssa on vielä tekemistä, Ståhl sanoi.

Tampereella Ståhlin kolme ensimmäistä heittoa epäonnistuvat, neljäs kantoi 57,89 ja viides toi huipputuloksen.

– Odotin sellaista 65 metrin heittoa. Tekniikka takkusi kolmessa ensimmäisessä heitossa. Sitten sain heiton kohdalleen, Ståhl sanoi.

Ståhl, 24, heitti viime kaudella ulkoradoilla 68,72. Tämän talven hallikisoissa hän ei enää kiekkoa heitä, mutta tavoittelee kuulantyönnössä EM-hallien tulosrajaa.

Niskala ennätysiskussa

Norjan Sven Martin Skagestad oli Tampereen kiekkokisassa toinen tuloksella 61,67 ja Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Pyry Niskala kolmas halliennätyksellään 59,22. Se on kotimaan kaikkien aikojen hallitilaston kahdeksanneksi paras tulos.

– Kroppa oli nyt hyväntuntuinen, kun maltoin levätä ennen kilpailua riittävästi. Tietysti se, että maailman paras mies oli mukana, toi lisää tunnelmaa kilpailuun, Niskala sanoi.

– Ei kuitenkaan tuntunut, että olisin onnistunut teknisesti hyvin. Tehoa heitoissa kyllä oli.

Nokian Urheilijoiden Ville Kivioja (52,45) ja ennätyksensä 50,42 heittänyt Keuruun Kisailijoiden Veikko Laitinen olivat neljäs ja viides. Virtain Urheilijoiden Helena Leveelahti oli naisten kilpailussa toinen kuluvan hallikauden parhaallaan 48,08.


Pyry Niskala

Pyry Niskala heitti halliennätyksensä 59,22 Pirkkahallissa. Tekniikka ei heittäjän mukaan ollut vielä niin sujuvaa kuin hän toivoi. Kausi jatkuu vielä lajin SM-hallikisoissa Porissa.