Sprintteritrion aamuvauhti ei kantanut välieriin Toruńissa

Suomen miesten sprintteritrion Samuli Samuelsson, Samuel Purola ja Riku Illukka vauhti ei Torunin EM-kilpailuissa kantanut 60 metrin välieriin. Kolmikko päätti muuten vahvan ja onnistuneen hallikauden EM-kilpailujen pikamatkan alkueriin.

Samuelsson oli erässään neljäs ajalla 6,75, Purola kuudes ajalla 6,77 ja Illukka viides ajalla 6,79. Aikavertailusta välieriin vaadittiin 6,72. Alkuerien nopein oli Italian Lamont Marcell Jacobs ajalla 6,59.

Samuelsson: ”Loppu oli pehmeä”

Samuelsson ja Purola olivat hieman ymmällään, mistä lievä pehmeys alkueräjuoksussa johtui.

– Juoksun loppu oli pehmeä. Vaikea sanoa mistä se johtuu. En usko, että se oli ”aamujuoksun” vika. Olen kuitenkin treenannut paljon aamulla, joten ei tämä shokkina tullut, Samuelsson sanoi.

Hallikauden Samuelsson päätti tyytyväisenä, vaikka EM-kilpailujn juoksu ei ollut toiveiden mukainen. Hän pudotti talven aikana 60 metrin ennätyksensä 6,66:een ja voitti SM-kilpailuissa mestaruuden.

– Hallikausi on ollut hyvä. Harmi vaan, että EM-kilpailuihin tuli tällainen juoksu, Samuelsson sanoi.

Purola: ”Vain jalat olivat hereillä”

Purola harmitteli, että alkuerässä terävyyttä puuttui korvien välistä.

– Aamujuoksun piikkiin tämä menee. Jalat olivat hyvin hereillä ja kohtuullinen fiilis, mutta jotenkin oli pään sisällä unessa, Purola sanoi.

Juoksun reaktio ja ensimmäiset askelet onnistuivat, mutta kiihdytysvaihe jäi huonoksi.

Hallikauden kokonaisuus jäi Puroltakin kirkkaasti positiiviseksi. Hän juoksi 60 metriä 6,67 ja 200 metriä 21,12. SM-kilpailuista tuli 60 metrillä hopeaa ja 200 metriltä mestaruus.

– Ehdottomasti paras hallikausi minulta tähän mennessä. Ja jos sitä menneeseen peilaa, se oli iso askel eteenpäin, Purola sanoi.

Illukalta tasainen juoksu

Vahvan hallikauden juossut Illukka oli erässään viides ajalla 6,79. Juoksu sujui ilman takkuja.

– Koko hallikauden ensimmäinen 20 metriä on sujunut hyvin ja viimeinen 20 metriä on kehittynyt juoksu juoksulta. Mutta se kehittämisen paikka on kiihdytyksen lopussa, kun siirrytään maksimijuoksuun, Illukka arvioi.

Illukka on talven mittaan pudottanut 60 metrin ennätyksensä 6,73:een ja haki Toruńista tuntumaa yleisen sarjan arvokilpailuihin.

– Välietappi nämä ovat omalla uralla. Toivottavasti näitä tulee lisää, Illukka sanoi.

https://liveresults.european-athletics.com/en/results/athletics/summary-60m-men-rnd1.htm