Sportyfeel Helsinki City Runin uusi reitti sai AIMS:in sertifioinnin

Sportyfeel HCR uudistuu: Huippunimiä

Suomen suurin puolimaraton, tänään lauantaina juostava Sportyfeel Helsinki City Run, sai 12.5. AIMS:in jäsenyyden. Se tarkoittaa, että HCR:n reitti on mitattu virallisesti AIMS:in hyväksymän mittaajan toimesta ja tapahtuma täyttää kansainväliset standardit.

AIMS (Association of International Marathons and Distance Races) on jäsentensä ylläpitämä organisaatio, johon kuuluu 400 maailman arvostetuinta kestävyysjuoksutapahtumaa.

AIMS:in tavoitteena on edistää kestävyysjuoksun asemaa ja tunnettuutta kaikkialla maailmassa ja tehdä yhteistyötä kansallisten lajiliittojen kanssa kansainvälisten juoksutapahtumien osalta.

AIMS:in sertifioimissa juoksutapahtumissa reitti on tismalleen ilmoitetun mittainen ja sen on mitannut IAAF:n ja AIMS:in hyväksymä mittaaja. Sportyfeel Helsinki City Runin reitin mittaamisesta vastasi Tero Töyrylä.

Suomessa AIMS:in jäseniä ovat aikaisemmin olleet Helsinki City Marathon, Paavo Nurmi Marathon ja Helsinki Half Marathon.

Sportyfeel Helsinki City Run hyväksyttiin AIMS:in jäseneksi 12.5. Aiemmin AIMSin jäseneksi hyväksyttiin lähinnä maratoneja, mutta viime vuosina AIMS on tarjonnut mittaussertifioinnin ja markkinointitukea myös puolimaratoneille.