Sormusella kuudes perättäinen mestaruus kiikarissa

Sormusella kuudes perättäinen mestaruus kiikarissa

Kuudes perättäinen naisten keihäänheiton Suomen mestaruus on Tohmajärven Urheilijoiden Oona Sormusen tavoite Oulun Kalevan kisoissa ensi viikolla.

Lahden Eliittikisoissa Sormunen kukisti koko lajin kotimaisen kärkikaartin kauden parhaallaan 58,86. Se oli hänelle iso voittoa, sillä se kertoi, että uusi heittorytmi on löytämässä jengoilleen.

– Ekaa kertaa annoin mennä vaan. Olen ajanut sisään neljän askeleen rytmiä, kun aiemmin heitin viidellä, Sormunen sanoi.

Sormusen mukaan uudella rytmityksellä haetaan suoraviivaisuutta ja samalla tehoa heiton loppuun.

– Siinä heiton lopussa on ennen ollut kaikenlaista vääntämistä ja kääntämistä, Sormunen kertaili.

Simpeleen Urheilijoiden Heidi Nokelainen heitti EM-kisojen karsinta ja Kuortaneen maanantainen kilpailu mukaan lukien kolmannen kilpailun viikon sisään. Se oli kuitenkin noista kilpailuista paras ja toi Sormusen jälkeen toisen sijan tuloksella 58,78.

– Vielä aamulla mietin, kisaanko vai en, sen verran huonolta tuntui henkisesti ja fyysisesti EM-kisojen jälkeen, Nokelainen tuumi.

Lahdessa Nokelainen sai kuitenkin heittonsa taas paremmin kohdalleen mikä jätti Kalevan kisoja ajatelleen luottavaisen olon.

– Tavoite on katkaista Oonan voittoputki. Hänellä on noita mestaruuksia jo ihan liikaa, Nokelainen sanoi.

Hurske: Ei ihan kauden terävintä menoa

Tampereen Pyrinnön Reetta Hurske pinkoi voittoon ajalla 13,32. Hurske on viime ajat palautellut EM-kisojen kahden juoksun urakasta. Siihen nähden Lahden juoksi kulki hyvin.

– Ihan hyvä juoksu. Aika helppo, ei kuitenkaan terävintä mitä olen tällä kaudella juossut, Hurske totesi.

Hurske totesi, että EM-kisojen jälkeen ollut hieman tukkoinen olo. Oulun Kalevan kisoihin hän lähtee tavoittelemaan vähintään hopeaa suosikki Nooralotta Nezirin vanavedessä.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Emma Koistinen oli toinen ajalla 13,54. Espoon Tapioiden Saga Kivekäs ja Kuivasjärven Auran Henna Palosaari olivat neljäs ja viides ja juoksivat omaa ennätyskyytiä 13,88 ja 14,04. Koistinen juoksi hieman myöhemmin 200 metrillä toiseksi ennätyksellään 24,48.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Elmo Lakalla oli epäonnea 110 metrin aidoissa. Hän juoksi voiton ja kelpo ajan 13,86 vaikka tuuli kääntyi vastaiseksi (-1,7 m/s) juuri ennen starttia.

Valko-Venäjän Vitali Parahonka oli toinen 14,28 ja Alajärven Ankkureiden Ville Rajala oli kolmas ajalla 14,50.