Somenuoret tulivat jäädäkseen

Somenuoret tulivat jäädäkseen

Suomen Urheiluliiton viime keväänä käynnistämä somenuoritoiminta on löytänyt paikkansa yleisurheilun viestintäkentässä. Kilpailuista, treeneistä ja omasta elämästään SUL:n kanavissa ahkerasti viestivät nuoret on pantu merkille myös lajiliitoissa.

– Somenuorena on ollut hirmu kiva olla. Olen somettanut pääasiassa kisoista ja treeneistä. Kesän aikana Instagramia tuli päivitettyä viikoittain, Viipurin Urheilijoiden 13-vuotias Julia Raunio kertoo.

Julia vietti lokakuun puolessa välissä viikonlopun Pajulahdessa (kuva) yhdessä muiden somenuorien ja muutamien seurojen nuorisopäälliköiden kanssa. Viestintään painottunut viikonloppu oli hänen mukaansa hauska ja hyödyllinen.

– Oli kiva tavata muita somenuoria ja jutella heidän kanssaan. Samalla sain itselleni hyviä vinkkejä erilaisissa sosiaalisen median kanavissa viestimiseen, hän kertoo.

Suomen Urheiluliiton somenuoriin valittiin viime keväänä 22 nuorta eri puolilta Suomea. Pohjoisin somettaja on Kuusamon Erä-Veikkoja edustava 17-vuotias Kerttu Klemetti. Facebookissa, Instagamissa ja Snapchatissa somettava Kerttu kertoo päivittävänsä ahkerasti sometilejään.

– Kisareissuista ja treeneistä on ollut kiva laittaa postauksia ja katsella muiden tiimiläisten postauksia omista kisoistaan, moukarinheittoa ja kuulantyöntöä harrastava Kerttu kertoo.

Nuorten näköistä viestintää

Nuorisopäällikkö Ritva Immonen sanoo Suomen Urheiluliiton haluavan tuoda nuorten omaa ääntä entistä vahvemmin esille.

– Tavoitteenamme on osallistaa nuoret vahvasti tekemiseen ja antaa heille valta ja mahdollisuus viestiä heitä kiinnostavista asioista omalla tavallaan. Suomen Urheiluliiton nuorisoyleisurheilun omissa somekanavissa näkyneet nuorten tekemät postaukset saivat valtavasti huomiota yli lajirajojen.

Immosen mukaan somenuoritoiminta on monella tapaa uutta niin SUL:lle kuin muillekin lajeille.

– Positiiviset kokemukset kannustavat meitä jatkamaan ja kehittämään toimintaamme entistäkin enemmän nuorista itsestään lähteväksi. Suuri kiitos viimeisen puolen vuoden aikana tiimissä mukana olleille nuorille! Tästä on hyvä jatkaa!