Söderberg: Yksi hyvä heitto ei riittänyt, nilkkavamma sotki Richardssonin juoksun

Söderberg: Yksi hyvä heitto ei riittänyt

Sekä moukarinheittäjä David Söderbergille että estejuoksija Camilla Richardssonille jäi keskiviikkoiltana Lontoon MM-kilpailuissa harmiteltavaa, eikä kumpaakaan suomalaista nähdä loppukilpailussa. Molemmat kohtasivat epäonnea, Söderberg viimeistelyä vaivanneen pienen selän lihasrepeämän ja Richardsson kaatuneen kilpakumppanin väistämisestä seuranneen nilkkavamman muodossa.

David Söderbergin kolmen viikon kilpajuoksu aikaa vastaan pienen selän lihasvamman jälkeen päättyi MM-kisoissa karsintaan.

Söderberg heitti karsinnassa ensimmäisellään 73,76, joka jäi hänelle kilpailun parhaaksi, eikä kantanut finaaliin.

Söderbergin toinen heitto meni ulos sektorista. Kolmannessa hän kaatui.

– Ensimmäinen heitto oli hyvä. Ei vaan tarpeeksi pitkä. Kuitenkin pisin minulta kolmeen viikkoon, Söderberg sanoi.

Söderberg, 37, on heittänyt arvokisoissa finaaliin vuoden 2014 EM-kisoista lähtien. Nyt pieni lihasrepeämä tuli selkään pahaan aikaan ja vaikeutti MM-mittelöön valmistautumista. Se pakotti pitämään lepojakson ja jättämään Kalevan kisat väliin.

– Harmittaa, mutta jos katsoo kolmea viimeistä viikkoa, tähän voi olla ihan tyytyväinen, Söderberg sanoi.

– Harjoituksissa heitin aina metrin edellistä harjoitusta paremmin. Tavoite oli heittää karsinnassa 74 ja puoli metriä ja sitten loppukilpailussa metrin pidemmälle.

Söderberg sijoittui omassa karsintaryhmässään 10:nneksi. Heittäjän mukaan uran jatkoa mietitään syksyllä, mutta Söderberg ei kuulostanut siltä, että ura olisi päättymässä.

Richardsson: ”Jos ei olisi ollut MM-kisat kyseessä, olisin ilman muuta keskeyttänyt”

Camilla Richardsson ei yltänyt toivomaansa tulokseen 3000 metrin esteiden alkuerässä. Nilkkaansa ensimmäisen kierroksen jälkeen epäonnisesti loukannut Richardsson oli eränsä 12. ajalla 10.07,04. Hänen kilpailunsa lähti hyvin, mutta meni pieleen jo 500 metrin kohdalla ja päättyi lopulta siihen, että vaasalainen linkutti radalta pois suoraan kilpailulääkäreiden hoidettavaksi.

– Sain heti hoitona ultraääntä ja nilkka tutkittiin, siinä todettiin pehmytkudosvaurio, Richardsson kertasi tapahtumarikasta iltaansa.

Richardssonin kilpailusta tuli tuskainen 500 metristä maaliin.

– Yksi tyttö kaatui edessä 500 metriä alun jälkeen kuivaesteellä, en oikein tiedä mitä tapahtui. Yritin väistää, ja sen jälkeen oikean jalan nilkkaa sattui. Rata oli liukas ja se ehkä vaikutti tuohon asiaan. Ensimmäinen kierros sen jälkeen jalka oli todella kipeä ja kipu jatkui loppuun asti. Yritin helpottaa tilannetta ja vaihdoin jalkaa jolla tulen vesiesteelle, hän kertasi.

Sinnikkäästi hän kuitenkin juoksi maaliin.

– Mietin keskeyttämistä, mutta MM-kisat ei ole oikein se paikka, jossa jätetään juoksu kesken.  Jos ei olisi ollut MM-kisat kyseessä, olisin ilman muuta keskeyttänyt, Richardsson sanoi.

Hän tavoitteli kilpailussa 9.40:n alitusta, joten epäonnen sotkeman kilpailun jälkeen hyvässä vireessä olleen urheilijan tunnelmat olivat harmilliset.

– Harmittaa. Jos tulee huono aika siksi että on surkeassa kunnossa, se on oma asia. On huonompi juttu, että tulee asian takia, johon et voi vaikuttaa.

Kolmessa alkuerässä nopeinta vauhtia piti Kenian Beatrice Chepkoech 9.19,03. Argentiinan Belén Casetta meni viimeisenä loppukilpailuun ajalla 9.35,78.


richardsson_camilla.jpg