Söderberg viides Ostravassa, Fajdek ja Włodarczyk kärkituloksiin

Söderberg heitti 76

IF Vomin David Söderberg oli koko lailla tyytyväinen omaan tekemiseensä Ostravassa, jossa hän heitti ensi kertaa tällä kaudella Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n moukarinheiton Challenge-sarjan kilpailussa. Hän sijoittui viidenneksi Ostravassa tuloksella 75,75.

– Oli se pikkuisen parempi kuin kauden ensimmäinen kisa, Söderberg arvioi heittojaan.

Ostravan tulos jäi kaksitoista senttiä Söderbergin kauden kotimaisesta kärkituloksesta, jonka hän heitti Helsingissä vajaat pari viikkoa sitten.

Ostravassa Söderberg heitti kahdesti yli 75 metriä. Paras tulos syntyi kolmannella heitolla, toinen kantoi 75,36, mutta kolmella viimeisellä heitollaan Söderberg ei saanut tulosta.

– Neljäs oli hyvä heitto. Se meni ihan pikkaisen yliastutuksi. En sitä kyllä itse huomannut, mutta lippumies oli ilmeisen tarkkana, Söderberg tuumi.

– Viides ja kuudes heitto osuivat sitten häkin tolppaan.

Söderberg oli tyytyväinen siihen, että edellispäivän pitkä matkustus Vöyristä Ostravaan ei näkynyt tuloksessa.

– Se oli hyvä nähdä, että pystyin heittämään hyvin, vaikka olin edellispäivänä matkustanut yhteensä kaksitoista ja puoli tuntia lentokoneella ja bussilla, heittäjä tuumi.

Kauden seuraavaa kilpailuaan Söderberg ei ole vielä lyönyt lukkoon.

Kilpailun voitosta Ostravassa taistelivat viime kesän MM-kisojen kärkikaksikkko Puolan Pawel Fajdek ja Tadtshikistanin Dilshod Nazarov. Kisan voiton kuittasi MM-kisojen tapaan Fadjek kauden kärkituloksella 80,66. Nazarov oli toinen tuloksella 78,82.

Włodarczyk heitti kärkituloksen

Naisten kilpailun voitti Puolan ME-nainen Anita Włodarczyk kauden kärkituloksella 78,54. Włodarczykille, 30, kilpailu oli kauden ensimmäinen. Hän oli varmassa iskussa ja heitti neljästi yli 77 metriä. Voittotulos heltisi kolmannelle heitolla.

Puolalaisen nimissä oleva ME-tulos on 81,08 ja heitetty viime vuonna. Toiseksi Ostravassa sijoittui Kiinan Wang Zheng, joka heitti 73,80.

IAAF:n moukarinheiton Challenge-sarjassa kilpaillaan 30 000 dollarin pääpotista. Heittäjän tulos sarjassa muodostuu kolmen parhaan kilpailun tuloksesta. Rahapalkinnoille yltävät sarjan kaksitoista parasta heittäjää.