Söderberg valmis MM-kesään, syksyn sairastelu söi rajusti painoa

Söderberg toipuu virustaudista: Kalevan kisat jää väliin

Syksyn raju sairastelu koetteli moukarinheittäjä David Söderbergiä, mutta nyt kilpailukauden kynnyksellä kaikki on hyvin. Kausi alkaa viimeistään 13. kesäkuuta Paavo Nurmi Gamesista.

– Rion olympialaisten jälkeen tuli muutama kuukausi kuntoutusta selkä- ja lonkkavaivojen takia. Lokakuussa sairastuin vielä jänisruttoon ja olin neljä viikkoa kuumeessa. Paino tippui seitsemän kiloa, Söderberg kertaa.

Pitkän kuumejakson jälkeen peruskunnon rakentaminen oli pitkä prosessi. Heittämään Söderberg pääsi tammikuussa.

– Aloin heittää kaksi viikkoa myöhemmin kuin vuosi sitten, eli tammikuun 16. päivä. Sen jälkeen helmi-, maalis- ja huhtikuu menivät hyvin. Toukokuun alussa selkä alkoi hieman ärtyä, mutta nyt taas harjoitukset ovat menneet hyvin, Söderberg sanoo.

IF VOMin kokenut 37-vuotias heittäjä pyörähteli toissa kesänä MM-kisoissa kuudenneksi ja oli viime kesänä Rion olympiakisoissa kahdeksas. Viime kesän paras heitto kantoi 77,60 ja samantapaisille, paremmillekin lukemille on tavoite päästä tänä kesänä.

– Juuri nyt tärkeintä on saada jalat toimimaan. Heittovoimaa on, kun pääsin talvella heittämään sen verran hyvin. Jos kauden ensimmäisessä kisassa ollaan lähempänä 80 metriä kuin 70 metriä, kaikki on hyvällä mallilla, Söderberg sanoo.

Jos kauden avaus on Turussa, vastus on ainakin kova. Kilpailun tilastosuosikki on kaksinkertainen maailmanmestari ja viime kesän tilastoykkönen Pawel Fajdek, joka on tänä kesänä heittänyt jo 82,31. Turussa heittää myös viime kesän olympiavoittaja Tadzhikistanin Dilshod Nazarov.

Söderbergin mukaan kauden avauskilpailu on kuitenkin vielä mietinnässä.

– Vaikka olen aika hyvässä kunnossa, avaan nyt kauden tarkoituksella vähän normaalia myöhemmin. Viime vuonna heitin pitkän kauden ja olin aika loppu kauden viimeisissä kisoissa, Söderberg sanoo.