Söderberg toipuu selkävaivasta, ei kilpaile Kalevan kisoissa

Söderberg toipuu virustaudista: Kalevan kisat jää väliin

Moukarinheittäjä David Söderberg ei kilpaile Seinäjoen Kalevan kisoissa viikonvaihteessa. Söderbergille tuli maanantaisessa heittoharjoituksessa selkään lihasvaiva, joka on saatu hoidettua melko hyvin. Heittäjä katsoo kuitenkin, ettei uskalla ottaa riskiä vaivan uusimisesta.

– Harmittaa, kun en pääse kilpailemaan. Tunsin viime viikolla, että kunto lähti nousuun. Ajattelin, että nyt on kiva mennä Seinäjoelle heittämään, Söderberg sanoo.

– Koko viikko tehtiin töitä selän kanssa. Nyt se on jo aika hyvässä kunnossa, mutta näin lähellä Lontoon MM-kisoja ei kannatta ottaa riskiä, että vaiva uusii. Siitä toipuminen veisi taas yhden viikon.

Söderberg, 37, ei ole rikkonut MM-kisojen 76 metrin tulosrajaa, mutta hän on heittänyt 75,53. Sillä hän on MM-kisojen rankingissa 27. sijalla, kun lajiin otetaan 32 urheilijaa.

IF Vomin heittäjä oli viime kesänä EM-kisoissa seitsemäs ja olympialaisissa kahdeksas. Hän voittanut neljä viimeistä moukarinheiton Suomen mestaruutta. Kalevan kisoista Söderberg on kahminut kaikkiaan 15 mitalia.