Söderberg kävi operaatiossa, kauden alku siirtyi heinäkuulle

Söderberg kävi operaatiossa

Moukarinheittäjä David Söderbergin kauden avaus siirtyy heinäkuulle. IF VOM:n heittäjä kävi kuluvan kuun alussa operaatiossa. Siinä hoidettiin niin sanottu urheilijan tyrä ja alavatsaan laitettiin verkko jakamaan sinne kohdistuvaa painetta. Kivuliasta nivusvaivaa edelsi helmikuussa repeämä vatsalihaksessa.

Vaikka kausi alkaa Söderbergin mukaan vasta heinäkuussa, hän uskoo, että kaikki mahdollisuudet elokuisten MM-kilpailujen 76 metrin tulosrajan rikkomiseen ovat olemassa.

– Pohjat ovat kunnossa. Jos saan tehtyä neljä viikkoa kovaa harjoittelua ilman takaiskuja, se riittää sellaisen kunnon saavuttamiseen. Enkä usko, että ihan tulosrajaa tarvitsee heittää, Söderberg sanoo.

Heittäjä viittaa Kansainvälisen yleisurheiluliiton (IAAF) uuteen käytäntöön, jossa MM-kilpailuissa on vain yksi tulosraja. Jos sen rikkojia ei tule tarpeeksi. niin urheilijoita selviytyy tarvittava määrä kesän tilastotulosten perusteella. Moukarinheiton kilpailijamäärä on 32 urheilijaa.

Söderberg, 35, heitti viime vuonna 77,57 ja eteni Zürichin EM-kilpailuissa ensi kerran urallaan suurkilpailuiden finaaliin.

– Se harmittaa, kun olin viime vuonna maailmanrankingissa 12:s, niin pääsisin sen perusteella Timanttiliigan kisoihin. Niitä jää nyt alkukaudesta väliin, Söderberg sanoo.

Moukarinheiton Timanttiliigan osakilpailuja heitetään IAAF-Haastajakiertueen (World Challenge) yhteydessä. Yksi alkukesän moukarinheiton Timanttiligan mittelöistä on 25. kesäkuuta Turussa kilpailtava Paavo Nurmi Games.

– Minulle on paikka myös Karlstadin osakilpailuun 22. heinäkuuta. Se voisi olla kauden ensimmäinen kilpailu ja sitten Kalevan kisat.

 

Heittotreeni alkaa Espanjan leirillä

Leikkauksen jälkeen Söderberg on päässyt jo kevyen peruskuntotyyppisen harjoitteluun pariin. Ensi viikosta lähtien hän päässee jo kevyen moukarin varteen tekemään alkupyörähdyksiä.

– Kun tiesin, että leikkaus on tulossa, harjoittelin sitä ennen sikakovaa. Fysiikka on kunnossa ja heittäminen on tarkoitus aloittaa viimeistään 12. kesäkuuta, kun matkustan Espanjaan leirille.