Söderberg ja Pajulahti saivat kutsun MM-kisoihin

Söderberg: Nyt tuntui tosi hyvältä

Moukarinheittäjä David Söderberg ja pituushyppääjä Arttu Pajulahti kilpailevat ensi viikolla Lontoossa alkavissa yleisurheilun MM-kilpailuissa. Kansainvälinen yleisurheiluliitto (IAAF) kutsui kaksikon MM-kilpailuihin rankingjärjestelmään perustuen.

Rankingilla MM-kilpailuihin otetaan urheilijoita, jos tulosrajan saavuttaneita ei jossakin lajissa ole tavoiteltua määrää.

Söderberg, 37, lähtee MM-kisoihin neljättä kertaa urallaan. Paras sijoitus on toissa vuoden Pekingin MM-kisojen kuudes sija. Kokenut heittäjä uskoo, että pistesijoista on edellytykset taistella myös Lontoossa.

– Jos pystyn heittämään sillä tasolla, millä olen tänä kesänä heittänyt, mahdollisuudet siihen on, Söderberg sanoo.

Kuluvan kesän mittaan Söderberg on heittänyt 75,53. Viikonvaihteen Kalevan kisoissa hän ei kilpaillut varmistaakseen, että heittoharjoituksessa tullut noidannuolentapainen selkävaiva ehti parantua kunnolla.

– Tein eilen heittoharjoituksen Kuortaneella ja tuntui aika hyvältä. Tässä on edessä vielä kolme heittoharjoitusta ennen MM-kisoja. Pikkuhiljaa yritetään lisätä vauhtia ja toivotaan, että paikat kestävät, Söderberg sanoo.

IF Vomia edustava kokenut heittäjä oli viime kesänä EM- ja olympiakisoissa sijoilla seitsemän ja kahdeksan. Moukarinheiton karsintakilpailu on Lontoossa 9. elokuuta.

Pajulahti: Iso juttu minulle

Pajulahti ponnisti heinäkuussa Espanjan Sierra Nevadassa ennätyksensä 810. Se toi MM-kisapaikan, kun tulosrajan 815 ylittäjiä ei ollut riittävää määrää.

 – Minulle tämä on iso juttu. Olen ollut nuorten EM-kisoissa, mutten koskaan aikuisten arvokisoissa, ja nyt mennään suoraan MM-kisoihin, Pajulahti hehkutti.

– Taisin sanoa Sierra Nevadan kilpailun jälkeen, ettei tuo tulos riitä MM-kisoihin. Sattui kuitenkin riittämään.

Viikonvaihteessa Pajulahti ponnisti toiseksi Seinäjoen Kalevan kisoissa tuloksella 788. MM-kisoihin hän lähtee luottavaisena. Kilpailut alkavat karsinnalla 4. elokuuta.

 – Karsintaraja on yli kahdeksan metriä. Se on kova kilpailu, johon jokainen joutuu valmistautumaan huolella. Yllätyksiäkin voi tulla, kuten kolme raksia (yliastuttua). Itselläni askelmerkkijuoksu on toiminut hyvin. Jos hyppy osuu kohdalleen, mahdollisuuksia on hyvinkin pitkälle, Pajulahti arvioi MM-kisanäkymiä.

Pajulahti edustaa Viipurin Urheilijoita. Hän kärsi mykoplamasta toissa vuonna. Se tuntui harjoittelussa vielä viime vuonna, mutta tänä vuonna hyppy on kulkenut. Pajulahtea valmentaa Suren Ghazaryan.

Suomen MM-kisajoukkue saattaa vielä kasvaa. IAAF käy parasta aikaa läpi eri lajien osanottajamääriä.


1dx_4959.jpg

– Minulle tämä on iso juttu. Olen ollut junioreiden EM-kisoissa, mutten koskaan aikuisten arvokisoissa, ja nyt mennään suoraan MM-kisoihin, Arttu Pajulahti totesi MM-kisapaikasta.