Söderberg ja Korpela kärkituloksiin, Tervolle raju ennätysparannus

Söderberg ja Korpela kärkituloksiin

David Söderberg voitti Kaustisen moukarikarnevaalien pääkilpailun kauden kotimaisella kärkituloksella 75 metriä. Hän heitti kilpailussa myös kolme reilun 74 metrin kaarta. Sarjan toiseksi pisin heitto kantoi 74,96.

– Ensimmäinen heitto lähti ringin kautta (72,44). Sitten tuli noita 74-metrisiä. Viimeiseen heittoon otin vähän vauhtia pois. Se oli päivän teknisesti heikoin heitto, mutta sain siinä lopussa hyvin nostettua moukaria, Söderberg totesi.

IF Vomin kokeneen heittäjän mukaan kropassa on eväitä tuntuvasti parempiin tuloksiin.

– Siitä kertoo sekin, että minulla pisin heitto tulee harvoin viimeisellä kierroksella. Yleensä se syntyy kolmelle ensimmäisellä heitolla. Nyt olin alussa vähän hätäinen, Söderberg sanoi.

Someron Esa Henri Liipola oli toinen heitettyään 72,46. Kaustisen Pohjan-Veikkojen Jesse Lehto oli kolmas 70,85 kantaneella heitolla.

Kankaanpään Seudun Leiskun Aaron Kangas, 19, puhkaisi 70 metrin rajan ja oli neljäs 70,30 kantaneella heitolla. Aiempi ennätys oli 69,15. Polvileikkauksen jälkeen kisoihin palannut Aleksi Jaakkola oli viides tuloksella 69,80.

Korpelan ja Tervon taistelu säväytti 

Naisten moukarinheiton voitosta käytiin tasokas mittelö. Soinin Sisun Merja Korpela vei voiton kauden kotimaisella kärkituloksella 68,55. Karhulan Katajaisten Krista Tervo oli toinen ennätyksellään 68,27.

– Krista aloitti niin hyvin, ettei auttanut ”vanhan” kuin yrittää, Korpela kertasi.

Tervo heitti ensimmäisellään 67,34, johon Korpela vastasi lopulta kisaan voittoon riittäneellä heitolla.

– Ihan ok-heittoja minulta. Koko ajan mennään eteenpäin. Paljon siellä on klikkejä, jotka pitää saada kuntoon. Jalat pitää saada toimimaan ja ylä- ja alavartalon yhteispeli kuntoon, Korpela totesi.

Tervo, 19, on kesän mittaan parantanut ennätystään neljässä viidestä heittämästään kilpailusta. Edellinen, juhannuksen alla Saarijärvellä syntynyt ennätys koheni nyt 1,71 metriä.

– Kilpailussa oli yhtä kova taso kuin Kalevan kisoissa, mutta ei silti jännittänyt yhtään. Oli sellainen olo, että haluan voittaa. Otin sen ensimmäisen heiton rauhassa, mutta sain loppuun hyvin tehoja, Tervo kertaili.

– Viimeisellä kierroksella oli jo ihan voimaton olo, mutta kuitenkin sellainen, etten halua hävitä. Jotenkin sain voimaa heittää niin pitkälle, Tervo muisteli ennätyskaartaan.

Riihimäen Kiskon Inga Linna oli kolmas 64,59 kantaneella heitolla.

 


korpela_merja_kaustinen.jpg

Merja Korpela heitti ensimmäisellään kauden kotimaisen kärkituloksen.


tervo_krista.jpg

Krista Tervo jatkoi ennätysten tekemistä. Oma ennätys on parantunut kauden aikana jo neljässä kilpailussa.