SM-viestit Raatissa 29 vuoden tauon jälkeen – Kangasoja ja Niskala innolla kotikisoihin

SM-viestit palaavat 29 vuoden tauon jälkeen Raatin stadionille, kun Oulun Pyrintö isännöi viestijuoksun juhlaa viikonloppuna. SM-viesteihin on ilmoittautunut kaiken kaikkiaan 503 joukkuetta ja 1569 urheilijaa. Järjestävä seura on ilmoittanut mukaan 23 joukkuetta, joista erityisen mielenkiintoisia mitalitaistoa ajatellen ovat muun muassa miesten 4×100 metrin joukkue sekä nuorissa 17-vuotiaiden naisten pikaviestijoukkue.

Miesten joukkue otti viime vuonna hopeaa. Juoksijoista Samuel Purola on oivassa syyskunnossa, ja muista muun muassa alle 20-vuotiaiden molemmissa arvokisoissa viestissä mukana ollut Niko Kangasoja on kehittynyt edelleen tänä kesänä.

– Olen onnistunut nyt juoksemaan teknisesti paremmin mitä muina vuosina. Tätä teknistä kehitystä selittää se, kun olemme löytäneet valmentajani kanssa sopivat tavat valmistautua kisoihin. Oman arjen aikataulutus onnistuu myös entistä paremmin, joka tukee kehitystä, Pertti Purolan valmennettava sanoo.

Viime vuonna Kotkassa keli oli kolea, mutta muistot ovat lämpimät. Juoksu kulki ja joukkueen vaihdot onnistuivat.

– Viesti oli kokemuksena todella hieno ja se antoi paljon itseluottamusta myös tulevaisuuden viesteihin, Kangasoja sanoi.

Kotikisat ovat hänelle odotettu tapahtuma:

– Onhan se hienoa päästä juoksemaan kotiyleisön edessä ja saada sen myötä kausi pakettiin. Viestit ovat muutenkin mukava tapa lopettaa kilpailukausi melko rennoissa meiningeissä, vaikka tosissaan kilpaillaankin. Meillä on kyllä tosi hyvä porukka ja hyvä yhteishenki, joka on omasta mielestä tärkeää viestijuoksussa, Kangasoja sanoo.

Oulun Pyrinnön lisäksi vahvaa viestipanosta löytyy moneen sarjaan myös Kuivasjärven Auralta, jonka juoksijoista Essi Niskala odottaa mielenkiinnolla 19-vuotiaiden sarjassa viestejä.

– Aika kovat joukkueet saamme kasaan. Tosi kivaa päästä juoksemaan Raattiin, tutuista puitteista lisätsemppiä saava Niskala sanoo.

Viime viikonlopun nuorten Ruotsi-otteluedustus oli yksi kohokohta 16-vuotiaan Niskalan hienossa kaudessa, johon on mahtunut uran ensimmäinen Motonet GP-kisa, Kalevan kisat ja 400 metrin aidoissa ennätys 59,30.

– Olen saanut kisakokemusta ja juoksut ovat onnistuneet hyvin. Positiivinen kausi, olen pystynyt urheilemaan ehjänä. Varmaan nelkun aitojen ympärillä jatkossakin matkat pyörivät, Niskala sanoo.

Niskala on toistaiseksi päässyt kokemaan SM-viestit vasta kerran eli viime vuonna Kotkassa. Silloin hän pääsi juhlimaan Oulun Pyrinnön joukkueen kanssa 15-vuotiaiden 4×80 metrin aitajuoksuviestin voittoa.

SM-viestihuumaa on koettu Raatissa vuotta 1992 ennen myös 1976 ja 1949. Oulun Pyrinnölle tapahtuma on osa Supersyksyä, joka alkoi Valkean Kaupungin Kisoilla ja huipentuu telinevoimistelun SM-kilpailuihin 17. –19. syyskuuta.

– On upeaa päästä huipentamaan hieno suomalainen yleisurheilukesä Oulussa. Oululaisittain Pyrinnöllä ja Auralla on vahvat joukkueet moneen sarjaan. Lisäksi muiden seurojen joukkueissa nähdään monia mielenkiintoisia nimiä, joten varmasti jännittävä viikonloppu edessä. Toivottavasti mahdollisimman moni käyttää tilaisuutensa seurata huippu-urheilua paikan päällä eli tulee katsomoon luomaan urheilijoille tunnelmaa, Oulun Pyrinnön toiminnanjohtaja Hanna Uusitalo sanoo.

Heidi Lehikoinen

Aikataulu

Ilmoittautuneet joukkueet

Liput kisoihin

Tapahtuman somekanavina toimivat Oulun Pyrinnön Instagram (@oulun_pyrinto) ja Facebook.

MEDIALLE TIEDOKSI

Kisojen median akkreditointi tapahtuu info@oulunpyrinto.fi

Toimittajalta tarvitaan seuraavat tiedot: Median nimi, toimittajan nimi, puhelinnumero, sähköpostiosoite sekä tieto onko kyse toimittajasta vai valo- tai videokuvaajasta.

Raatin stadionilla toimittajille on työskentelytilaa katsomossa sekä erillisessä mediatilassa stadionin toisen kerroksen kahvion neuvottelutilassa. Median käytössä on langaton verkko.