SM-viesteissä luvassa huipputasaisia voittotaistoja, katso osallistujat

SM-viesteissä luvassa huipputasaisia voittotaistoja

Yllätykset ja erityisesti jymy-yllätykset ovat viestijuoksun SM-kisojen suola. Suomen Urheiluliiton (SUL) valmennuspäällikkö Antti Leskinen uskoo, että viikonvaihteessa Tampereen Ratinassa riittää tasaisia taistoja ja yllätyksiä.

– Ketkä joukkueissa lopulta juoksevat nähdään viikonvaihteessa. Osallistujalistan perusteella aikuisten sarjassa IK Falkenin valtaa naisten 4 x 800 on vaikea murtaa. Muista aikuisten mestaruuksista ja varsinkin mitalisijoista on luvassa tasaisia kamppailuja, Leskinen ennakoi. Katso osallistujat tästä linkistä

Porvoon Akilles vei vuosi sitten miesten 4 x 100 mestaruuden nelikolla Viktor Kantele, Willem Kajander, Victor Fagerholm ja Lauri Tuomilehto. Voitto heltisi ajalla 40,88, kun Jyväskylän Kenttäurheilijat oli toinen juostuaan 40,99. JKU:n ryhmän muodostivat Petteri Monni, Elmo Lakka, Juho Kaihlajärvi ja Valtteri Ahtamo.

– Porvoon ja JKU ovat vahvoja myös tänä vuonna. Käytössä lienevät samat miehistöt, mutta kärkitaisteluun ovat ehdolla myös Tampereen Pyrintö, Esbo IF ja HIFK ja kuka tietää miten huippuvireisen Samuel Purolan mukana olo näkyy Oulun Pyrinnön sijoituksessa. Viime vuonna joukkue oli kolmas, Leskinen pohtii.

Naisten 4 x 100 metrin viesti päättyi viime vuonna HIFK:n juhliin. Nelikko Jasmin Showlah, Matilda Bogdanoff, Adelaide Jallow ja Cecilia Sandell vei mestaruuden ajalla 46,84. HKV kiidätti kapulaan maaliin toisena ajalla 47,17.

– Mestaruudesta taistelevat HIFK ja Jyväskylän Kenttäurheilijat, joka saa Hanna-Maari Latvalan riveihinsä. JKU:lla on Ida Aidanpää pois lukien koossa sama joukkue, joka juoksi 2014 Suomen ennätyksen 44,64, Leskinen sanoo. 

– Vahva kellokas kärkitaistoon on myös Lotta Haralan ja Reetta Hurskeen vahvistama Tampereen Pyrintö. Kisan musta hevonen voisi olla Lahden Ahkera.

Pyrintö ja HIFK 4 x 400 metrin suosikit

Miesten ja naisten 4 x 400 metrillä mestaruuksia puolustavat Tampereen Pyrintö ja Jyväskylän Kenttäurheilijat. Pyrintö juoksi selkeän voiton viime vuonna joukkueella Markus Koivula, Ville Aarnivala, Jaakko Laakso ja Jani Koskela. JKU:n nelikossa kapulaa kiidättivät Elisa Kirvesniemi, Minna Laukka, Emma Koistinen ja Maria Valtanen. 

– Pyrintö on vahvoilla nytkin, vaikka matkalla on paljon tasaisia joukkuetta, kuten Petteri Monnin ja Elmo Lakan ryydittämä JKU sekä  Esbo IF, varsinkin jos Oskari Mörö juoksee. HIFK on vahva ja Ville Lampisen vahvistama Kenttäurheilijat 58 voisi olla kilpailun musta hevonen, Leskinen sanoo.

Naisten mestarisuosikki Leskisen silmissä on HIFK.

– Viivi Lehikoisen ja Nea Mattilan mukana olo nostaa HIFK:n suosikiksi, mutta JKU on kova haastaja. Myös HKV:llä, IF Falkenilla ja Turun Urheiluliitolla on vahvat joukkueet, Leskinen sanoo.

Lahden Ahkera voitti ja Turun Urheiluliitto oli toinen miesten 4 x 800 ja 4 x 1500 metrillä viime vuonna. Leskinen nostaa Ahkeran suosikiksi molemmille matkoille.

– Mielenkiintoista nähdä, avaako Ahkeran Ossi Kekki kilpailukautensa Tampereella. Hän ei ole vielä kilpaillut. Erittäin tasaisesta haastajaryhmästä nostaisin esiin Kuopion Reippaan ja HKV:n sekä 4 x 1500 metrillä Espoon Tapiot, HKV:n, IK Falkenin ja Turun Urheiluliiton.

Naisten 4 x 800 metrillä matkoilla IK Falken on selkeä suosikki.

– HKV:llä on myös hyvä, tasainen ryhmä, samoin Turun Urheiluliitolla. JKU voi olla vahva, jos nuorten sarjoista nostetaan parhaat naisten joukkueeseen, Leskinen aprikoi.

SM-viestien aikataulu löytyy täältä