SM-hallien lauantain aikataulu tiivistyi

SM-hallien lauantain aikataulu tiivistyi

Miesten ja naisten 60 metrillä juostaan Tampereen SM-halleissa vain alkuerät ja loppukilpailu. Välierät jäivät lauantain (27.2.) ohjelmasta pois ja alkuerät siirtyvät aikataulussa illansuuhun.

Naisten 60 metrin alkuerät alkavat Pirkkahallissa, eli Tampereen urheilu- ja messukeskuksessa lauantaina kello 16.45 ja miesten alkuerät kello 17.10.

Pikamatkan välierien poistuminen siirtää kilpailujen alkamisaikaa lauantaina myöhemmäksi. Kilpailujen avaus on kello 14.45 ja ensimmäinen, laji naisten 3000 metrin kävely alkaa kello 14.50.

– Miesten ja naisten 60 metriä tiivistettiin kahteen juoksuun kilpailijoiden, valmentajien ja yleisön toiveesta. Kaikki halusivat kaksi tiivistahtista iltajuoksua, sanoo kilpailunjohtaja Mika Suihko.

Naisten ja miesten pikamatkalle on ilmoittautunut 26 ja 27 juoksijaa. Suihko uskoo, että aivan kaikki ilmoittautuneet eivät starttaa lauantaina.

– Kaikkiaan SM-halleihin on ilmoittautunut noin 350 urheilijaa ja kisoja on tekemässä parin sadan ihmiset tiimi, Suihko kertoo.

Kilpailunjohtaja odottaa hyvätasoisia kisoja.

– Viime vuoden kisoissa Nooralotta Neziri teki 60 metrin aidoissa Suomen ennätyksen. Uskon ja toivon, että nytkin nähdään hyviä tuloksia, Suihko  ennustaa.

SM-hallien kilpailijakaarti on tasokas ja monelle urheilijalle viikonvaihteen mittelö on talven pääkilpailu.

Entä mitä lajeja kilpailunjohtaja henkilökohtaisesti eniten odottaa?

– Niitä on monta, mutta esimerkiksi naisten seiväs, miesten kuula ja molemmat pikamatkat, Suihko sanoo.

Kilpailujen lopullinen aikataulu on ohessa. Lisätietoja kisoista Tampereen Pyrinnön nettisivuilta: tästä linkistä 

Ennakkoa kisoista tästä linkistä