Sipposen ura Kalevan kisoissa päättyi kahdeksanteen mestaruuteen: ”On ollut loukkaantumisia eikä ole päässyt kehittymään”

Tampereen Pyrinnön Salla Sipposen ura Kalevan kisoissa päättyi Vaasassa Kaarlen kentällä kahdeksanteen mestaruuteen kauden kotimaisella kärkituloksella 58,49.

– Kova lataus oli tähän kisaan, kun se oli minun viimeinen Kalevan kisani, Sipponen totesi kyyneleet silmissä.

Sipposen mukaan ura jatkuu vielä kuluvan kilpailukauden loppuun, mutta sen jälkeen aktiiviura on ohi. Päätöksen Sipponen oli tehnyt jo kuluvan kauden alussa.

– On ollut loukkaantumisia, eikä ole päässyt kehittymään ja heittämään sillä tasolla kuin haluaisi. Minulle tuo 58-metrinen oli ihan ultimaattinen maksimi, Sipponen sanoi.

Sipposen sarja Vaasassa oli erinomainen. Kolme pisintä heittoa kantoivat 58,49, 58,46 ja 58,41. Kauden kotimainen kärkitulos parani 2,36 metriä.

– Haluaisin olla Pariisissa olympialaisissa, mutta näillä tuloksilla ei vaan siihen pysty. Ja kun urheilu ei anna sitä, mitä siltä toivoo ja haluaa, on parempi lopettaa.

Sanoillaan Sipponen viittasi pari vuotta kiusanneeseen selkävaivaan, joka on vaikeuttanut harjoittelua.

– Selkähomman jälkeen en ole pystynyt treenaamaan samalla tavalla kuin ennen. Se on rajoittanut niin paljon. Olen tavannut paljon vanhoja urheilijoita, jotka ovat aivan rikki. Nyt on hyvä lopettaa, kun oma kroppa on suht kivuton, Sipponen sanoi.

”Heitin tukea vasteen ja sain hyvät paineet”

Sipposen, 29, ennätys on toissa vuonna heitetty 60,58. Suomen yleisen sarjan EM- ja MM-joukkueissa hän on kilpaillut yhteensä kuusi kertaa. Kalevan kisoista hänellä on yhteensä yhdeksän mitalia. Pitkästä urasta on heittäjän mukaan paljon hyviä muistoja.

– Kaikki ne ihmiset, joita olen tavannut. Ja ovathan nämä Kalevan kisat olleet hienoja tapahtumia. Olen myös kiitollinen Anssi Mäkiselle ja kaikille, jotka ovat minua valmentaneet, Sipponen sanoi.

Vaasan finaalissa Sipponen sinetöi voiton ja kauden toistaiseksi parhaan tuloksen ottamalla käyttöön vanhan tekniikan.

– Heitin tukea vasteen, sain hyvät paineet ja tuli 58 metriä, Sipponen kertaili.

Leveelahti heitti toiseksi

Sipponen treenikaveri Virtain Urheilijoiden Helena Leveelahti oli toinen heitettyään 55,31.

– Kisatekeminen on ollut hankalaa. Ei ole saanut sellaista lyöntiä kisoihin, Leveelahti totesi heitoistaan.

Sipposen päätös merkitsee Leveelahdelle treenikaverin menetystä.

– Salla on ollut minulle hyvä mentori ja tuki. Hän on ollut tosi vahva tekijä, jonka seurasta olen saanut nauttia, Leveelahti kiitteli.

Joensuun Katajan Katri Hirvonen nousi kolmanneksi viimeisen kierroksen heitollaan 53,63.

50 metriä ylittivät myös neljänneksi ja viidenneksi sijoittuneet Janakkalan Janan Sanni Kuparinen ja Uudenkaupungin Kenttäkarhujen vuonna 1980 syntynyt Pauliina Aalto. Hyvätasoisen kilpailun kahdeksas oli Aallon kanssa samanikäinen Tampereen Pyrinnön Tanja Komulainen.