Sipponen rikkoi 60 metrin rajapyykin ja EM-rajan: ”Tämä oli minulle tosi iso juttu”

Salla Sipponen oli onnesta mykkyräisenä Kööpenhaminassa torstaina. Sipponen voitti naisten kiekonheiton ennätyksellään 60,58.

Tuloksellaan Sipponen rikkoi ensi kertaa 60 metrin rajan, jota hän on jahdannut pitkään ja samalla myös Münchenin EM-kisojen tulosrajan.

– Oli superhyvä päivä. Tiesin jo verryttelyssä, että tänään lähtee, jos vaan heitto osuu yhtään kohdalleen. Olen todella onnellinen, Sipponen hehkutti.

Sipponen rikkoi vanhan ennätyksensä 59,52 kahteen kertaan. Hän heitti Kööpenhaminassa toisellaan 59,74 ja kuudennella 60,58.

– Valmentaja tiesi odottaa, että tulee pidempiä heittoja, kun alussa tuki hieman petti ja heitot menivät vasempaan sektoriin, Anssi Mäkisen valmentama Sipponen sanoi.

– Tuossa viimeisessä sain tehot välittymään paremmin välineeseen.

”Siinä on vielä varaa parantaa”

60 metrin rajapyykkiä Sipponen on tavoitellut jo muutaman vuoden. Nyt syntyneellä ennätyksellään hän nousee Suomen kaikkien aikojen tilastossa seitsemänneksi.

– Siinä on vielä varaa parantaa, mutta tämä oli minulle tosi iso juttu. Tuntuu ihan epätodelliselta, kun tätä on niin pitkään jahdattu, Sipponen sanoi.

Keuruun Kisailijoita edustava Sipponen kilpailee seuraavan kerran Oulun rankingkilpailussa juhannusviikonvaihteessa.

Yleisurheilutuloksia/kv.

Kööpenhamina, Tanska:

Kv. kilpailu:

Miehet, 200 m (+2,2 m/s): 1) Simon Hansen Tanska 20,56,… 6) Viljami Kaasalainen Suomi 21,22

800 m: 1) Tibo De Smet Belgia 1.46,54,… 6) Ville Lampinen Suomi 1.48,87.

Naiset, kiekko: 1) Salla Sipponen Suomi 60,58 (kkk)

Moukari: 1) Bianca Ghelber Romania 69,69,…6) Kiira Väänänen Suomi 63,11