Sipponen räväytti ennätyksen ja voiton viimeisellään – Kova vastus siivitti Kemppisen ennätykseen

Kiekonheittäjä Salla Sipposen takkuisesti sujunut kesä kirkastui kerralla Espoon GP-kilpailujen viimeisellä heitolla. Hän sivalsi voiton tuloksella 59,52, millä toissa vuonna heitetty ennätys koheni 1,16 metriä. Ennätykseen ylsi myös HIFK:n Lotta Kemppinen, joka oli 100 metrillä toinen ennätyksellään ja kauden kärkiajalla 11,45.

– On sitä odoteltu. Koko kausi on ollut ihan kauhea. On ollut niin isoja ongelmia olkapään takia. Nytkin aloitin kilpailun 49-metrisellä ja ajattelin, että tätäkö se nyt on taas, Sipponen kertoi.

Sipposella on ollut alkukesästä lähtien olkapäävaiva, joka on syönyt voimaharjoittelua ja tuonut epävarmuutta heittoihin. Nyt ongelmat ovat oikenemassa.

– Kyllä se heitto sieltä tulee, kun vaan uskoo itseensä ja kuuntelee valmentajan ohjeita, Sipponen myhäili.

Kaikki tuo toteutui Espoon viimeisessä heitossa, jota sitä edeltänyt 57,23 kantanut viides heitto jo enteili.

– Sain siinä suunnattua voimat heitossa välineeseen. Kesän mittaan voimat ovat tahtoneet hajota vähän joka suuntaan. Harmi vaan, ettei tullut sitä 60-metristä, Sipponen sanoi.

Italian Daisy Osakue oli kilpailussa toinen tuloksella 57,75 ja Lapinlahden Vedon Sanna Kämäräinen kolmas heitettyään 56,31.

Lückenkemper kiritti Kemppisen ennätyskyytiin

Lotta Kemppinen sai Espoon GP-kilpailuissa sitä, mitä hän on alkukesän kisoissa kaivannut eli sopivantasoisen vastustajan. Saksan Gina Lückenkemper voitti ajalla 11,37, mutta Kemppinen nipisti ennätyksestään kaksi sekunnin sadasosaa ja oli toinen ajalla 11,45.

– En ollut aivan tyytyväinen juoksuun, mutta aika oli hyvä. Juoksuun jäi pientä parantamisen varaa vähän joka osa-alueelle. Se ei ollut aivan niin lennokasta, kuin se voisi olla, Kemppinen sanoi.

Suomen kaikkien aikojen tilastossa HIFK:ta edustava Kemppinen on 100 metrin ennätyksellään nyt kahdeksas. Kauden mittaan 200 metrin ennätys on pudonnut 23,56:een, joten seuraava tavoite on pikamatkojen tuplamestaruus Turun Kalevan kisoissa.

– Sitä lähdetään tavoittelemaan, Kemppinen sanoi.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Anniina Kortetmaa oli finaalin kolmas ajalla 11,66. Alkuerissä hän juoksi sekunnin sadasosan nopeammin.

– Minulla ollut takareidessä hermosärkyä, mutten tiedä mistä se nyt tuli tuossa alkueräjuoksussa. Se aiheutti sen, että finaalissa piti vähän höllätä.