Sipponen heitti elämänsä sarjan, Kujanpää lähellä 551:n ylitystä

Sipponen heitti elämänsä sarjan

Keuruun Kisailijoiden Salla Sipponen kohensi puolella metrillä ennätystään ja heitti Kokemäen karnevaalien naisten kilpailun voittoon kauden kärkituloksella 57,39. Someron seiväskarnevaaleilla Tampereen Pyrinnön Urho Kujanpää ylitti kotimaisen kärkituloksen 541.

Sipponen sivalsi Kokemäellä elämänsä parhaan sarjan. Sipposen toiseksi ja kolmanneksi parhaat heitot kantoivat 56,17 ja 55,60. Sarjassa oli kaikkiaan viisi yli 55 metrin heittoa.

– Tämä lämpö sopii monelle, myös minulle. Kun katsoin heittoja videolta, niissä ei ollut mitään ihmeellistä. Helpoilla ja aika huonoillakin heitoilla tuli 55 metrin ylityksiä, Sipponen arvioi.

Hyvä sarja loi heittäjälle varmuutta lähteä 22-vuotiaiden EM-kisoihin Puolaan. Ennätyksessä on Sipposen mukaan varaa parantaa. Hänen mukaansa se ei ollut ”mikään ihmeellinen heitto.” 

– Tukipuoli piti siinä paremmin. Aiemmissa heitoissa se on päässyt pettämään, mutta on siinäkin vielä tekemistä, Sipponen sanoi.

Naisten kiekkokisassa toiseksi heitti Liljendal Idrottsklubin Jessica Meriheinä ennätyksellään 45,79.

Miesten kiekkokisan voitti Seinäjoen seudun Urheilijoiden Pyry Niskala 58,28 kantaneella heitolla. Lahden Ahkeran Sami Aartolahti heitti 50,23 ja oli toinen.

Miesten kuularingissä Kankaanpään seudun Leiskun Arttu Kangas työnsi ensimmäisellään voiton tuoneen 19,42. Oriveden Ponnistuksen Kaisa Kymäläinen oli naisten ykkönen työnnettyään 14,49.

Kujanpää: Kauden parasta tekemistä

Tampereen Pyrinnön Urho Kujanpää sai hyppynsä kulkemaan Someron seiväskarnevaaleilla. Hän taivutti toiseksi kauden kotimaisella kärkituloksella 541. Sen korkeammalta hän ei ole ulkoradoilla hypännyt, mutta viime talvena meni hallissa 555.

– Tämä kilpailu oli selkeästi kauden parasta tekemistä. Hyppy alkaa nyt löytää hallikauden uomat, Kujanpää sanoi.

Kujanpää meni 531 kolmannella, mutta 541 ylittyi ensimmäisellä. Kisan hän päätti hyviin yrityksiin korkeudesta 551. Sen ylitti Latvian Mareks Arents, joka vei kilpailun voiton.

– Nuo hypyt 531:stä eivät olleet mitään ihmeellisiä, mutta korkeudessa 541 hyppy lähti kulkemaan. Toinen ja kolmas yritys korkeudesta 551 olivat hyviä, mutta tippuivat pikkuisen päälle. Ilmaa oli välissä, Kujanpää sanoi.

Mikä kesän aiempiin kisoihin nähden on parantunut?

– Hyppytuntuma on parantunut ja hyvät olosuhteet helpottivat. Aluksi oli tosi kovia myötäisiä, mutta ne tyyntyivät illan mittaan.

Naisten kilpailussa Someron Esan Minna Nikkanen vei voiton 425:n ylityksellä. Esbo IF:n Saga Andersson oli toinen 405:n ylityksellä.