Sillman uskoo 6000 pisteen ylitykseen, juoksulajeihin toiveissa parannusta

Sillman uskoo 6000 pisteen ylitykseen

Miia Sillman otteli viime kesänä 5810 pistettä, mikä antoi uutta motivaatiota syksyllä Turkuun muuttaneelle ja Mika Vakkurin valmennukseen siirtyneelle urheilijalle. Dohan MM-rajakin on alkanut tuntua utopian sijaan mahdolliselta.

– Huomasin kesän mittaan, etten hirveän huono urheilija olekaan. Aika pienillä treeneillä pystyin ottelemaan sen 5800 pistettä, Sillman muistelee uuden kesäkauden kynnyksellä

Sillmanilla oli muutosten syksy. Muutto opintojen perässä Seinäjoelta Turkuun vei arkiympyrät uusiksi, mutta muutos Eduard Hämäläisen valmennuksesta Vakkurin valmennukseen ei lopulta ollut kovin iso. Muutos on mennyt luontevasti.

– Mikalla on aika samanlainen tyyli. Eetun tyyli toimi minulle, ja Mikan kanssa on jatkettu sitä. On ollut perustekemistä: jokainen treeni koostuu jollain tapaa juoksemisesta, Sillman kertoo

Tampereen Pyrintöä edustava 23-vuotias urheilija on saanut harjoitella ilman suurempia vaivoja. Se on luonut uskoa kesän tavoitteisiin.

– Uskon, että pisteiden valossa 6000 menisi rikki. Jos pääsen universiadeihin, tavoite on menestyä siellä. Valmentajan kanssa olemme asettaneet tavoitteen myös, että MM-kisoihin pääsisin ottelemaan. Aiemmin tuntui utopistiselta ajatukselta edes hätyytellä MM-rajaa, Sillman myöntää.

Hän toivoo saavansa ottelijana kehitystä juoksulajeihin kauttaaltaan.

– 200 metriä on treenien perusteella mennyt sen verran hyvin, että siitä olisi mahdollista ottaa aika paljon aikaa pois. Kasilla pääsin hallissa pikkuisen alle 2.30, viime vuonna juoksin hallissa 2.36 ja kesällä 2.26, joten odotan nyt ajan olevan kesällä lähempänä 2.20:tä.

Huntingtonin kanssa hyvää sparrausta puolin ja toisin

Kansainvälisesti kausi olisi voinut ideaalitilanteessa alkaa toukokuun lopulla Götzsisiä. Sillmania tai toista Tampereen Pyrinnön ottelijaa Maria Huntingtonia ei kuitenkaan Götzisin ottelussa nähdä.

– Nyt kukaan suomalainen ei mahtunut kisoihin, mutta toivottavasti ensi vuonna sitten olisi useampi suomalainen ottelemassa. Olihan se pettymys, mutta kisoja tulee. Ei auta muuta kuin kesällä näyttää kovia tuloksia.

Huntington ja Sillman kirittävät urheilijoina hyvin toisiaan kohti parempia tuloksia.

– Meistä on toisillemme tosi hyvä voima. Maria on urheilijana tosi hyvä venymään tiukoissa paikoissa. Jos tavoite on lähellä, hän pistää itsensä peliin täysillä. Olen aika puhelias ihminen kisan aikana, myös Maria on. Meidän tapamme keskittyä on, että ollaan ”chillisti” ja nautitaan hetkestä. Olemme loppujen lopuksi urheilijoina aika samanlaisia, Sillman sanoo.

 


moniottelijanuoret_lajikarnevaaleilla.jpg

,

”Ottelukarnevaaleilla oli hieno määrä nuoria”

Laajemmin hän on innoissaan myös suomalaisten ottelijoiden nuoremmasta polvesta.

– Otteluiden karnevaalileirillä Pajulahdessa oli tosi hieno määrä varsinkin nuoria. Se miellytti itseäni, että niin moni ihminen on innostunut otteluista. Uskon, että kun tuollainen innostus pysyy yllä ja jatkuu, nuorista on tulossa tosi hyviä tyyppejä.

Sillmanin oma kevät sujuu kotimaassa, sillä opiskelut eivät mahdollista leireilyä etelässä. Hän ei koe sitä mitenkään huonona asiana.

– Saan hyvin treenejä täällä kotimaassakin tehtyä. Turussa on hyvät puitteet urheilla, hän kehuu.