Sillman palaa Tampereelle ja liittyy Matti Liimataisen huippuryhmään

Seitsenottelija Miia Sillman jatkaa uraansa Tampereella Matti Liimataisen valmennuksessa. Sillman on harjoitellut vuodesta 2018 Turussa Mika Vakkurin valmennuksessa. Nyt kätilön opinnot eivät enää vaadi Turussa asumista, joten Sillman päätti palata kotikaupunkiinsa.

Sillman kertoo pohtineensa ratkaisua läpi kuluneen kauden, jota värittivät koronapandemian tuomat rajoitukset ja arvokisojen peruuntumiset.

– Asioita pohdiskellessani palaset loksahtivat kohdalleen ja samalla vuosia kalvanut koti-ikävä kävi sietämättömäksi. Viimeisen silauksen päätökselle antoi se, että opintoni ovat tulleet päätökseen siltä osin, että ne eivät ole enää paikkakuntasidonnaisia, Sillman sanoo.

Sillmanin mukaan päätös valmentajan vaihdosta syntyi yhdessä Vakkurin kanssa, eikä kaksikon yhteydenpito katkea, vaikka Liimatainen ottaa päävastuun valmennuksesta. Sillmanin kihlattu asuu Turussa ja Sillmanin siellä ollessa Vakkuri katsoo hänen harjoituksiaan.

– Olen lupautunut mukaan Miian valmennustiimiin, jotta siirtymä Liimataisen valmennusvastuulle olisi mahdollisimman onnistunut. Miialta liittyminen kovien sparrikavereiden seuraksi ammattivalmentajavelho-Liimataisen valvovan silmän alle on rohkea ja arvostettava päätös, Vakkuri sanoo.

 ”Ei tule heti mieleen yhtä tasokasta valmennusryhmää”

Tampereen Pyrintöä edustava Sillman, 25, otteli Vakkurin johdolla toissa kesänä ennätyksensä 6209 pistettä ja voitti seitsenottelun Napolin universiadeissa. Toissa ja sitä edellisenä kesänä Sillman otteli Kalevan kisoista hopeamitalin.

Tampereella  Sillman saa harjoituskavereikseen kotimaiset seitsenotteluhuiput Maria Huntingtonin ja Saga Vannisen sekä Vilma Itälinnan, kolmiloikkaaja Ella Nisulan ja aiturihuippu Lotta Haralan.

– Ei tule heti mieleen yhtä tasokasta treeniryhmää Suomesta. Olen viimeisen vuoden aikana harjoitellut paljolti yksin, joten kovaan treeniryhmään pääsy on iso piriste. Nimenomaan ryhmäharjoittelua olen kaivannut, Sillman sanoo.

Liimatainen: Aika pitkälle pystymme treenaamaan yhdessä

Liimatainen katsoo, että Sillmanin tapaisen huippunimen tulo valmennusryhmään on kaikkien mukana olevien etu.

– Tämä on positiivinen asia myös minulle. Siinä on nyt kolme aika kovaa ottelijaa koossa, ja se on aina hyvä tilanne, kun saman lajin urheilijat pääsevät harjoittelemaan yhdessä. On pieniä asioita joita joutuu tekemään erikseen, mutta aika pitkälle pystymme treenaamaan yhdessä, Liimatainen sanoo.

– Sillmanin kanssa pitää nyt löytää mahdollisimman nopeasti se rytmitys ja harjoitussuunnitelma mitä lähdetään tekemään. Sen suunnitelman, mitä kehitetään minä eteen aina yhdessä urheilijan kanssa ja Miian kanssa sitä ei ole vielä tehty.