Silja Line Seurakisoissa nostetaan yhteishenkeä

Pienet jalkapalloilijat pinkoivat Rovaniemen Silja Line Seurakisoissa

Kuluneella viikolla Silja Line Seurakisoissa otettiin tuntumaa yleisurheiluun mm. Keiteleellä ja Ikaalisissa. Viimeksi mainitussa matalan kynnyksen kisakisakonsepti on koettu toiminnassa aktiivisesti mukana olevan porukan yhteishenkeä nostattavaksi. Silja Line Seurakisoissa myös vanhemmat toimivat kilpailujen järjestely- ja toimitsijatehtävissä.

– Järjestämme kesän aikana kolmet Silja Line seurakisat. Niihin osallistuu keskimäärin viitisenkymmentä lasta. Seurakisakonsepti palkintoineen on mielestämme hyvä ja toimiva. Lapset tulevat innolla yleisurheilemaan, Ikaalisten Urheilijoiden valmennuspäällikkö Anssi Mäkelä kertoo.

– Aiempina vuosina olemme hyödyntäneet risteilylahjakortit aktiivisesti mukana olevan porukan yhteiseen reissuun. Ne ovat omiaan nostattamaan yhteishenkeä.

Mäkelän mukaan Ikaalisten Urheilijoissa on tällä hetkellä 89 lisenssiurheilijaa. Tunnetuimmat heistä ovat Samuli Samuelsson ja Otto Ahlfors, jotka ovat myös esikuvia pienemmille.

– Melkeinpä kaikki muut nuoret urheilijat Samulia ja Ottoa lukuun ottamatta harjoittelevat jossakin ryhmistämme, Mäkelä kertoo.

Yhteistyötä kunnan kanssa

Keiteleen Kunto järjestää kesän aikana kolmet Silja Line Seurakisat, joihin on osallistunut keskimäärin 25 lasta. Vaikka keli ei ole suosinut, väkeä on ollut seuran yleisurheiluvastaava Pekka Tirkkosen mukaan joka kisoissa suurin piirtein yhtä paljon.

– Konsepti on toimiva. Kun kilpailut näkyvät netin kilpailukalenterissa, ulkopaikkakuntalaisiakin on ollut mukana.

2500 asukkaan kunta järjestää kesätoimintana kerhoja, joissa harjoitellaan yleisurheilua.

– Silja Line Seurakisojen lajeja on harjoiteltu kerhossa varta vasten. Yhteistyö on toiminut kunnan kanssa hyvin, Tirkkonen kertoo.