”Silja Line Seurakisat ovat seuratoimintamme tärkein osa”

”Silja Line Seurakisat ovat seuratoimintamme tärkein osa”

Kurikan Jalasjärven kentälle kokoontuu joka viikko yli 100 pientä yleisurheilijan alkua. Silja Line Seurakisat ovat saavuttaneet 8000 asukkaan Jalasjärvellä valtavan suuren suosion.

– Silja Line Seurakisat ovat seuramme yleisurheilutoiminnan tärkein asia. Niiden myötä pyrimme kasvattamaan urheilijoita myös vanhempiin ikäluokkiin, seuran nuorisoyleisurheilujaoston puheenjohtaja Paula Viinamäki kertoo.

Omien 6-, 10- ja 12-vuotiaiden lastensa innoittama seuran toimintaan mukaan lähtenyt Viinamäki kertoo, että Jalasjärven Jalaksessa on noin 60 yleisurheilupassin omaavaa lasta. Kesän aikana viikoittain järjestettävissä 12:sta Silja Line Seurakisassa on ollut parhaimmillaan mukana jopa 135 lasta.

– Suurimmat massat ovat pienissä, 5-7-vuotiaiden sarjoissa. 7-vuotiata tyttöjä on ollut parhaimmillaan kisailemassa jopa neljäkymmentä! Sitä vanhemmissa ikäluokissa porukkaa on vähemmän, mutta nyt osallistujia riittää jo 13-vuotiadenkin sarjoihin. Kasvatustyömme alkaa pikkuhiljaa kantaa hedelmää, hän myhäilee.

Silja Line Seurakisoja järjestetään koko kesän ajan useilla kymmenillä paikkakunnilla eri puolilla Suomea. Katso kisapäivämäärät ja paikkakunnat tästä.