Silja Line Seurakisat ovat jo vauhdissa – hyppää mukaan!

Silja Line jatkaa Seurakisojen kasvun ja kehityksen tukemista

Jo viidettä kesää yhdessä Silja Linen kanssa järjestettävät Silja Line Seurakisat kokoavat jälleen tuhannet lapset ympäri Suomea iloisen yleisurheilun pariin. Kilpailuja järjestetään koko kesän ajan kymmenillä paikkakunnilla eri puolilla Suomea. Tervetuloa koko perheen voimin mukaan!

Suuren suosion saavuttaneet Silja Line Seurakisat ovat monen lapsen ja nuoren ensimmäinen kosketus yleisurheiluun ja kilpailemiseen. Koko kesän ajan ja aina lokakuulle asti jatkuvia Silja Line Seurakisoja järjestetään yhteensä yli 600 eri puolilla Suomea. Tapahtumiin ovat tervetulleita kaikki lapset ja etenkin ne, joille yleisurheilu on lajina uusi tuttavuus. Suomen Urheiluliiton nuorisopäällikkö Ritva Immonen sanoo Silja Line Seurakisojen sopivan kaikille yleisurheilusta kiinnostuneille lapsille.

– Viimeisen neljän vuoden aikana seurakisat ovat liikuttaneet yli 100 000 lasta ja nuorta, mikä on osaltaan heijastunut myös seurojen harrastajamääriin, Immonen iloitsee.

– Seurakisat ovat seuratoiminnan ydin. Vaikka seura ei tekisi juurikaan muuta, kannustan lämpimästi järjestämään seurakisoja. Ne ovat koko perhettä aktivoivaa toimintaa, joissa osallistumisen kynnys on äärimmäisen matala. Vanhemmat voivat olla kilpailujen ajan lähellä lastaan ja osa heistä toimii kilpailujen toimitsijoina. Tapahtuma voi olla lapselle yksi kesän mieleenpainuvimmista elämyksistä, hän jatkaa.

Immonen kehottaa hyödyntämään netin Kilpailukalenteri.fi-palvelua, jonka karttahaulla voi etsiä omaa kotipaikkaa tai vaikkapa kesämökkiä lähellä olevat seurakisat.

– Kilpailuja järjestetään etenkin heinä-elokuussa todella tiuhaan ja niihin voi osallistua vapaasti missä päin Suomea tahansa, Immonen kannustaa.

Myös Silja Linella ollaan jälleen mukana kuluvan kesän seurakisoissa innolla.

– On hienoa olla mukana yhteistyössä, joka liikuttaa lapsia ja perheitä ympäri Suomea niin isoissa kaupungeissa kuin pienillä paikkakunnilla. Mahdollistamme mielellämme kisoihin osallistuville seuroille monipuolisia kannusteita, ja haluamme edelleen tuoda urheilukentillä sekä lapsille että vanhemmille yhdessä tekemisen ja liikunnan iloa, sanoo Tallink Siljan varatoimitusjohtaja Pasi Näkki.

Lisätietoja: www.yleisurheilu.fi/seurakisat ja www.kilpailukalenteri.fi