Silja Line Seurakisat innostavat lapsia yleisurheilun pariin

”Lapsilla oli koko ajan tsemppi päällä”

Kuluneella viikolla kisailtiin Silja Line Seurakisoissa mm. Lieksassa, Parkanossa, Maaningalla, Siilinjärvellä, Lavialla ja Espoossa. Vaikka kesä alkaa olla jo loppupuolella, osallistujia on mukana edelleen ilahduttavan paljon.

– Tiistain kisoissa oli mukana nelisenkymmentä osallistujaa. Parhaimmillaan osallistujia on ollut satakunta, mutta lomareissut saattoivat verottaa tämän viikon osallistujamäärää, Espoon Tapioiden nuorisopäällikkö Perttu Örn arveli.

Tapioiden Silja Line Seurakisat järjestetään yleisurheilukoulun yhteydessä. Ulkopuolisia osanottajia ei siksi juurikaan ole.

– Lapsilta saadun palautteen perusteella Silja Line Seurakisat ovat pidetty kilpailumuoto. Niissä pääsee kilpailemaan ilman suorituspaineita ja vähän vähemmän tosissaan kuin muulloin. Järjestelyt hoituvat leppoisasti omien ohjaajiemme toimesta.

Siilinjärven Ponnistuksen kesän kolmansissa Silja Line Seurakisoissa oli mukana noin viisikymmentä lasta. Lomamatkat verottivat osallistujia jonkin verran, sillä pari aiempaa kisaa oli innostanut mukaan parikymmentä lasta suuremman osallistujajoukon.

– Meillä on sarjat 3-8-vuotiaille lapsille. Ihan pienimmätkin tulevat innolla mukaan ja heille on yleisurheilukoulussa oma ryhmänsä. Olemme huomanneet, että mitä varhemmin lapsi saadaan mukaan toimintaan, sitä paremmin yleisurheilu valikoituu hänen lajikseen. Silja Line Seurakisat ovat olleet oivallinen keino saada uusia perheitä ja lapsia mukaan seuran toimintaan, Siilinjärven Ponnistuksen puheenjohtaja Juha Heikkinen kertoo.