Silja Line jatkaa Seurakisojen kumppanina, 3558 kilpailua, liki 200 000 osallistujaa

Silja Line jatkaa Seurakisojen kumppanina

Silja Line jatkaa Suomen Urheiluliiton (SUL) Seurakisat -kilpailukonseptin nimikkokumppanina. Silja Line Seurakisat on huippusuosittu lasten yleisurheilun kilpailumuoto, joka kerää vuosittain 30 000 osallistujaa ympäri Suomen. 

Silja Line on ollut kehittämässä seurakisakonseptia kuuden vuoden ajan. Noiden vuosien aikana on järjestetty 3558 kilpailua, joissa on liikkunut yhteensä liki 200 000 lasta. Nyt tehdyllä sopimuksella Silja Line jatkaa hankkeen yhteistyökumppanina myös seuraavat kaksi vuotta.

– Olemme olleet tyytyväisiä jo kuusi vuotta jatkuneeseen yhteistyöhön Suomen Urheiluliiton kanssa. Silja Line Seurakisat ovat onnistuneet hienosti liikuttamaan lapsia ympäri Suomea. Myös se on hienoa, että vanhemmat pääsevät niin halutessaan mukaan kisoihin toimitsijoiksi. Välillä mukana ovat olleet jopa isovanhemmatkin. Vuosien aikana kisoihin osallistuneiden lasten määrä kertoo, että kisakonsepti on koettu onnistuneeksi niin perheissä kuin kisoista vastaavissa urheiluseuroissa, toteaa Tallink Siljan varatoimitusjohtaja Pasi Näkki.

 Silja Line Seurakisat on paikallistason koko perheen tapahtuma, jossa lapset oppivat liikunnan perustaitoja ja kilpailevat. Vanhemmat  ovat mukana erilaisissa toimitsijan tehtävissä. Lapselle Seurakisat on usein ensimmäinen kosketus yleisurheiluun. 

– Silja Line Seurakisat on yleisurheilun seuratoiminnan kivijalka. Lapsia ja nuoria rohkaistaan monipuoliseen harrastamiseen ja kokeilemaan yleisurheilulajeja. Konseptissa lapsia palkitaan ahkeruudesta, toisten huomioimisesta ja kovasta yrityksestä, sanoo SUL:n toimitusjohtaja Harri Aalto.

Vuosittain noin 600 kilpailua

Vuosittain Suomessa järjestetään yhteensä noin 600 Silja Line Seurakisaa. Järjestäviä seurojen on vuosittain noin 150. Kilpailuihin osallistuminen ei ole sidottu lasten kotipaikkaan. Seurakisoihin voi osallistua missä päin Suomea kukin haluaa.

Seurakisoista tiedotetaan kilpailukalenteri.fi –palvelussa. Sieltä on helppo tarkistaa, onko omalla koti- tai vaikkapa kesämökkipaikkakunnalla tai muussa perheen vierailukohteessa tarjolla kisoja, joissa kokeilla yleisurheilua tai jatkaa kotipaikkakunnalla virinnyttä harrastusta.

SUL tukee Seurakisojen järjestäjiä muun muassa lahjoittamalla kisoissa tarvittavia välineitä ja tukemalla seuroja kisojen mitalikuluissa.

 

Lisätietoja antavat:

Harri Aalto,  SUL

Toimitusjohtaja

040 8234200

harri.aalto@sul.fi
 

Minna Varis, Tallink Silja Oy, Partnership 

Marketing Manager,

 0400 122 010,

 minna.varis@tallinksilja.com