Silja Line jatkaa Seurakisojen kasvun ja kehityksen tukemista

Silja Line jatkaa Seurakisojen kasvun ja kehityksen tukemista

Suomen yleisurheilumenestyksen pohjaa rakennetaan vuosittain Silja Line Seurakisat –nimellä kulkevissa lasten kilpailuissa. Silja Line on ollut Suomen Urheiluliiton (SUL) kumppanina jo neljä vuotta kehittämässä suosittua kilpailukonseptia, ja jatkaa hankkeen tukijana seuraavat kaksi vuotta.

– Olemme neljän yhteistyövuoden aikana saaneet nähdä Silja Line Seurakisojen osallistujamäärien kasvun ja ennenkaikkea sen, että pitkäjänteinen yhteistyö on tuonut hyviä tuloksia ja yleisurheilu on saanut Silja Line Seurakisoista uusia lapsia innostumaan lajista. Olemme tyytyväisiä, että pystymme jatkamaan yhteistyötä myös seuraavat kaksi vuotta ja mahdollistamaan samalla lapsiperheille ympäri Suomea yhteistä tekemistä koko perheen kesken, sanoo Tallink Silja Oy:n varatoimitusjohtaja Pasi Näkki.

Tästä Silja Line Seurakisat –konseptissa on kyse

– Se on perhekeskeinen, paikallinen kilpailu, jossa lapsia kannustetaan kokeilemaan yleisurheilua ja kaikkia yleisurheilulajeja. Vanhempien toivotaan ottavan osaa kisoihin toimitsijoina. Siihen tarvittavat tiedot tarjotaan paikan päällä, kertoo Suomen Urheiluliiton seurapalvelujohtaja Harri Aalto.

Silja Line Seurakisoja järjestetään vuosittain noin 600 eri puolella Suomea. Kisat liikuttavat kymmeniä tuhansia lapsia ja aikuisia. Kilpailuihin osallistuminen ei ole sidottu lasten kotipaikkaan. Seurakisoihin voi osallistua missä päin Suomea haluaa.

Seurakisoista tiedotetaan kilpailukalenteri.fi –palvelussa. Sieltä on helppo tarkistaa, onko omalla kesämökkipaikkakunnalla tai muussa perheen vierailukohteessa tarjolla kisoja, joissa kokeilla yleisurheilua tai jatkaa kotipaikkakunnalla virinnyttä harrastusta.

– Nämä ovat niitä kilpailuja, joista tulevaisuudet teropitkämäet, oskarimöröt, anttiruuskaset ja nooralottanezirit saavat kipinän. Hienoa, että Silja Line haluaa kehittää ja tukea tällaista ruohonjuuritason urheilua.

SUL tukee Seurakisojen järjestäjiä muun muassa lahjoittamalla kisoissa tarvittavia välineitä ja tukemalla seuroja kisojen mitalikuluissa.

Lisätietoja antavat:

SUL, seurapalvelujohtaja Harri Aalto, 040 8234200, harri.aalto@sul.fi
Tallink Silja Oy, varatoimitusjohtaja Pasi Näkki, pasi.nakki@tallinksilja.com


Silja Line Seurakisat Kangasalla 2016