Silja Kosonen moukaroi 22-vuotiaiden SE:n, vaikka moukari osui verkkoon – Suvi Koskinen heitti kaikkien aikojen kolmoseksi

Silja Kosonen heitti 22-vuotiaiden Suomen ennätyksen 73,78 ja sijoittui toiseksi Kuortane Gamesin naisten moukarikilpailussa. Ennätyksellään Kosonen rikkoi myös elokuisten Budapestin MM-kilpailujen tulosrajan.

Kososen aiempi ennätys ja 22-vuotiaiden SE oli 73,50, jonka Kosonen heitti viikko sitten. Voiton Kuortaneella vei kanadalainen Eugenen MM-kilpailuiden hopeamitalisti Camryn Rogers kenttäennätyksellä 76,57.

Kososen pisin heitto syntyi viimeisellä kierroksella. Heitto olisi voinut kantaa pidemmällekin, mutta moukari otti hieman verkkoon ja tuli sektorin reunaan. Krista Tervon nimissä oleva Suomen ennätys jäi vain 62 sentin päähän.

– En tiedä lähdinkö SE:tä hakemaan, mutta jäi kauniisti muotoiltuna ketuttamaan. Meinasin astua yli tuon viimeisen heiton. En nähnyt, mihin se laskeutui ja Seppäsen Tuomas huusi, että älä astu yli, ota tulos. Vähän yllätti, kuinka kauas se lensi, Kosonen sanoi.

Kosonen: ”Sai heittää rennosti”

Kosonen on ollut viime ajat loistokunnossa. Reilun viikon sisään Kuortane oli hänelle kolmas kilpailu. Niistä ensimmäisessä hän heitti Tammelassa 73,50 ja tiistaina Turussa huippuseurassa 72,56. Turun kilpailussa Kososella oli pientä painetta onnistua, mutta Kuortaneella heittäminen oli rentoa.

– Turussa oli niin kova taso, että halusin heittää hyvin ja varsinkin, kun oli ennätysheitto siinä alla. Minulla on aiemmin ollut haastetta heittää hyvin ennätyksen jälkeen. Seuraava kisa ei ole mennyt niin hyvin, Kosonen sanoi.

– Nyt tuli oli ihan erilainen olo kuin Paavo Nurmi Gamesissa. Siellä ehkä jännitti liikaa, pääseekö viimeisille kierroksille ja yritin saada hyvä tulosta ensimmäisillä kierroksilla. Nyt oli vain kuusi heittäjä, sai heittää rennosti.

Koskinen: ”Kyllä minä vielä sieltä pidempää odottelen”

Kauhajoen Karhun Suvi Koskinen oli kolmas ennätyksellään 71,70. Aiempi oli maaliskuinen 70,41. Sen Koskinen rikkoi Kuortaneella myös toiseksi parhaallaan 70,65.

– Lämmittelyssä tuntui, että olenko unohtanut miten heitetään, mutta kyllä se siitä sitten heitto heitolta meni parempaan päin ja sain sellaisen tuloksen mitä olen odottanut, Koskinen sanoi.

Ennätysheitollaan Koskinen nousi Suomen kaikkien aikojen tilastossa kolmanneksi. Edellä ovat vain Tervo ja Kosonen.

– Kyllä minä vielä sieltä pidempää odottelen, Koskinen sanoi.

Kati Ojaloo ja Kiira Väänänen olivat viides ja kuudes tuloksin 63,72 ja 63,50.

LIVE-Tulospalvelu: https://live.time4results.com/yu/2023/kuortane/