Siitonen ylitti 430, mutta kolhi nilkkaansa

Siitonen ylitti 430

HKV:n Aino Siitonen oli yhtä aikaa iloinen, pettynyt ja hieman huolissaan Leverkusenissa käydyn seiväshyppykisan jälkeen.

Siitonen oli neljäs ylitettyään ulkoratojen ennätyksensä 430, mutta kolautti nilkkaansa yrittäessään toista kertaa EM-kisojen tulosrajakorkeudesta 440.

– En oikein tiedä mitä tuossa yrityksessä tapahtui. Seiväs lähti kuopasta ja nilkka osui patjan alla olleeseen rautaan. Se tärähti aika kovaa. Onneksi se ei ollut ponnistavan jalan nilkka, Siitonen kertaili.

– Harmittaa, kun kisa oli sujunut niin hyvin, ja kisassa näki, että 440 on minulle mahdollinen. Toivottavasti tuo nilkka ei ole paha juttu. Harmi sekin, että EM-kisat ovat niin aikaisin, kun vasta parissa viime kisassa on tuntunut, että pääsen vauhtiin.

Nilkan saaman kolhun jälkeen Siitonen puri hammasta ja teki vielä kolmannen yrityksen 440:stä, mutta se jäi läpijuoksuksi.

Korkeuden 430 Siitonen meni kolmannellaan. Tuo korkeuden hän ylitti myös viime talvena hallissa.

– Jo koehypyt liikkuivat niin hyvin, että jouduin aloittamaan isommalla seipäällä kuin yleensä. Ylipäätä jouduin koko kilpailun ajan liikkumaan seipäissä tosi nopeasti eteenpäin. 430 meni viimeisellä ja siinäkin yrityksessä meinasi olla liian pieni seiväs, Siitonen muisteli.

Miesten kilpailussa Karhulan Urheilijoiden Tomas Wecksten ylitti 525. Yritykset EM-kisojen tulosrajasta 555 eivät tuottaneet tulosta. 

Holttinen voitti miesten B-kilpailun

Miesten B-kilpailun Leverkusenin seiväshyppymittelöissä voitti Someron Esan Tommi Holttinen. Hän ylitti 520. Se jää seitsemän senttiä hänen ennätyksestään, joka syntyi hiljattain.

– Ihan ok kisa. Yrityksiin 530:sta otin isomman seipään, jota olen koskaan käyttänyt ja viimeinen yritys oli hyvä. Edellytyksiä hypätä korkeammalta (kuin nykyinen ennätys) on, Holttinen tuumi.

Tampereen Pyrinnön Urho Kujanpää sivusi kilpailussa ulkoratakauden parastaan 510.