Siitonen hakee rytmityksellä sähinää hyppyyn, kausi alkaa talvikarnevaaleilta

Siitonen hakee rytmityksellä sähinää hyppyyn

HKV:n Aino Siitonen kamppaili kesällä monelle urheilijalle tutun ongelman kanssa.

– Se on aina haastava yrittää arvioida, missä on vika, kun tuntuu, että on treenien perusteella hyvässä kunnossa ja tulosten pitäisi olla paremmat, mutta sitten kilpailussa tulokset eivät vaan tule, Siitonen sanoo.

– Se on pienestä kiinni varsinkin seiväshypyssä, kun tulokseen vaikuttaa niin monia asia: fysiikka, tekniikka, väline ja monet muut asiat. Ja kun tuntuu, ettei saa kautta lähtemään hyvin käyntiin, siitä syntyy helposti kierre, josta on vaikea päästä irti.

Omalla kohdallaan Siitonen, 24, on koettaa taklata ongelmaa hakemalla tekemiseen uudenlaista virtaa harjoittelun rytmitystä tehostamalla.

– Olen yrittänyt jaksottaa treenaamista niin, että pystyn tekemään tietyt treeni hyvin levänneenä ja sitten erikseen ne, joissa ei ole niin paljon haittaa, jos on vähän väsynyt. Tuntuu, että se on toiminut ja vammoiltakin olen säästynyt, Siitonen sanoo.

Siitonen, 24, ylitti pari vuotta sitten 430. Viime kauden parhaaksi jäi 410. Nyt tavoitteena on päästä takaisin ennätyslukemiin ja ylikin.

– Kesä oli niin vaihteleva, että hallikauden tavoitteena on saada perusruutini takaisin. Jos hyppääminen on parempaa kuin kesällä, kuten uskon, siihen olen tyytyväinen, Siitonen sanoo.

,

Talvikarnevaaleilla kausi käyntiin

Harjoitteluaan Siitonen nivoo yhteen Helsingin yliopiston elintarviketieteiden opintojen kanssa.  

– Syksy on ollut vähän kiireisempi. Varsin syksyn ensimmäisessä jaksossa oli pikkuisen enemmän opiskelua, mutta olin suunnittelut, että siihen se parhaiten sopii. Tästä opiskelu kevenee kesää kohden niin, että hallikauden aikana ei enää pitäisi olla paljon opintoja, ja maalis-toukokuussa pääsen keskittymään hyvin urheiluun.

Hyppyharjoitukset Siitonen tekee Helsingin Liikuntamyllyssä sekä käymällä noin kerran viikossa Pajulahti-hallissa.

– Pajulahdessa on harjoitusseuraa, kun Liikuntamyllyssä hyppään usein yksin. Siellä pääsen myös hyppäämään korokkeelta, jolloin pystyn hyppäämään lyhyemmällä vauhdilla isommilla seipäillä.

Kilpailukauden Siitonen, kuten moni muukin aloittaa, seiväshypyn talvikarnevaaleilla Liikuntakeskus Pajulahdessa 11.-13. tammikuuta. Tapahtuman yhteydessä on Seivästallin ry:n seiväshypyn Hall of Fame -tapahtuma ja kilpailut nuorille ja aikuisille.

– Aloitin juuri kolmen viikon kovemman treenipätkän. Sen jälkeen pääsen tekemään pientä virittelyä kilpailukauteen vielä ennen joulua.  Ensimmäinen kilpailu on talvikarnevaaleilla, Siitonen tuumii. 

Lisätietoa seiväshypyn talvikarnevaaleista

,


siitonen_aino_n-2.jpg

Liikuntakeskus Pajulahdesta löytyy treeneihin hyppyseuraa