Siitonen ennätykseen kotihallissa – Hypyt 5.3.

Siitonen ennätykseen kotihallissa - Hypyt 5.3.

HKV:n Aino Siitonen kuorrutti omalla ennätyksellä 22-vuotiaiden seiväshypyn mestaruuden Helsingissä nuorten SM-halleissa. Siitonen ylitti 430 ja kävi sen jälkeen ensi kesän EM-kisarajan 440 kimppuun. Se jäi kuitenkin vielä ylittämättä.

– Sain nyt ylityksiä tuolla isolla seipäällä. Kokeilen sitä jo Tampereen SM-halleissa korkeudessa 425. Silloin en saanut hyppyjä jatkumaan, nyt se onnistui, Siitonen kertasi.

Tampereella Siitonen oli SM-pronssilla, Liikuntamyllyssä mitalin väri kirkastui kultaiseksi, eikä 440:n ylittyminen olisi ollut mikään mahdottomuus.

– Ensin oli pitkät hyppyjen välit ja sitten hyppyjä tuli nopeaan tahtiin, kun jäin yksin. Se vähän vaikutti kropassa ja päässä. Tilanne olisi ollut toinen, jos siinä olisi ollut joku mukana, Siitonen tuumi.

– Tuo kisa kertoi kuitenkin, että EM-kisoihin on ihan hyvät saumat, mikä tietysti antaa intoa hyppäämiseen, Siitonen sanoi.

Naisten 19-vuotiaiden sarjassa Kuivasjärven Auran Henriikka Könönen, 18, nousi mestariksi tuloksella 386 ja ylittyi kolmannella. Seuraava korkeus 396 sen sijaan oli vielä liikaa.

Varkauden Kenttä-Veikkojen Laura Ollikainen oli toinen samalla tuloksella voittajan kanssa.  Ollilkaisen halliennätys on tänä vuonna syntynyt 391.

Lehtiö ennätysiskussa: Askelmerkki toimi

Naisten 22-vuotiaiden pituushypyn mestariksi ponkaisi KU-58:n Anne-Mari Lehtiö. Mestaruus heltisi omalla halliennätyksellä 615, joka sai hymyn hyppääjän huulille.

– Oli hyvä fiilis koko kisan ajan. Nyt sain askelmerkin vähän paremmin toimimaan ja juoksukin kulki, Lehtiö totesi.

Sanoillaan Lehtiö viittasi viikko sitten Tampereella käytyyn SM-hallikisaan, jossa hän oli neljäs hypättyään 596.

Toiseksi Helsingissä ponkaissut HKV:n Sara Vorselman täräytti halliennätyksensä 606. Aiempi halliennätys oli tammikuun lopussa Helsingissä hypätty 584.

Omaa ennystään kohensi myös tasan kuusi metriä ponnistanut Joensuun Katajan moniottelija Jutta Heikkinen, joka oli kolmas. Ex-halliennätys oli 594.

Ennakkosuosikki kesti paineet

Naisten 19-vuotiaiden kolmiloikassa Suomenmestaruuteen loikkinut If Åsarnan Anna Pajunen lähti kilpailuun ennakkosuosikkina.

– Jännitin kovasti etukäteen. Olin viime viikon sairaana ja treenit jäivät vähiin. Kisa lähti kuitenkin ihan hyvin käyntiin ja voittotuloskin oli lähellä kauden parasta, 12.44 loikkinut Pajunen kertoo.

Hallikauden päätöskisan jälkeen Pajunen tähyää jo kohti ensi kesän PM- ja MM-kilpailuja.

– MM-kisaraja on kova, 13.10. Se on vielä melko kaukana, mutta sitä lähden tavoittelemaan.

Pajusen jälkeen toiseksi sijoittui Saarijärven Pullistuksen Laura Rautiainen tuloksella 12.04.SM-pronssi meni Raahen Vesan Veera Möttöselle tuloksella 11,51.

Hämäläinen aloitti urakan mestaruudella

Tampereen Pyrinnön Frida Hämäläinen pinkoi 300 metrin aitojen SM-pronssia Pirkkahallissa viikko sitten. Nuorten SM-hallit hän aloitti Helsingissä hyppäämällä mestariksi 17-vuotiaiden korkeushypyssä tuloksella 171, joka on oma halliennätys (168) ja parempi kuin ulkorataennätys (166).

– Aika pitkä kisa, mutta hypyistä suurin osa oli hyviä ja samanlaisia, useamman lajin Liikuntamyllyssä urakoiva Hämäläinen sanoi.

Kokemäen Kova-Väen Adeliina Herrala oli toinen ennätyksellään 166.

Nieminen ponkaisi mestariksi

Miesten lajeissa Jyväskylän Kenttä-Urheilijoiden Juho Nieminen voitti 17-vuotiaiden poikien pituuden tuloksella 675. Vaikka tulos oli Niemisen kauden paras, ei suoritus saanut mestarilta aivan täysiä pisteitä.

– Kisan alku oli aika tahmeaa. Juoksu lähti kulkemaan vasta kolmannella kierroksella, jolla voittohyppykin tuli. Se tosin oli kauden paras ja samalla oma ennätys.

Pituuden lisäksi korkeutta ja kolmiloikkaa hyppäävä Nieminen tähyää ensi kesän 17-vuotiaden EM-kisakoneeseen.

– Todennäköisimmin saavutan EM-kisarajan korkeudessa tai kolmiloikassa, mutta ei se pituudessakaan mahdotonta ole. 690 lähden ensi kesältä hakemaan.

Pituukisassa toiseksi sijoittui Vasa IS:n Jimi Nukala tuloksella 660. Kolmanneksi sijoittunut Laihian Lukon Antti Tuomela hyppäsi 655.

Simo Lipsaselle kolmiloikan hallimestaruus rutiinituloksella

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Simo Lipsanen loikki viime viikonlopun yleisen sarjan Suomen mestaruuden jatkoksi myös 22-vuotiaiden SM-kultaan.

– Askelmerkki oli hukassa, en päässyt kunnolla lankulle, Lipsanen kommentoi 15,95 kantanutta voittotulostaan.

Miro Rastaalle korkeuskultaa

Myös Raision Kuulan Miro Rastaasta leivottiin hallikauden tuplamestari. Viime viikonlopun yleisen sarjan SM-kullan lisäksi Rastaan kaulaan pujotettiin Liikuntamyllyssä 19-vuotiaiden SM-kultamitali tuloksella 206.