Seuroilla 9.10. asti aikaa tarkistaa Seuraliiga-ja Nuorisotoimintakilpailun pisteet – M/N22-19- SM-kilpailut 2024 Riihimäellä

Suomen Urheiluliiton (SUL) seurapalveluvaliokunta päätti, että seuroilla on 9. lokakuuta asti aikaa kommentoida ja tarkastaa omat pisteensä vuoden 2023 Seuraliiga -ja Nuorisotoimintakilpailussa.

Jos seuralla on pisteiden osalta kommentoitavaa, palautetta voi lähettää suoraan Tilastopajaan osoitteeseen juhani@tilastopaja.fi. Kun seurojen mahdolliset kommentit on käyty läpi, seurapalveluvaliokunta vahvistaa tulokset ja palkinnot.

Kilpakävelyn pisteytykseen muutos

Seurapalveluvaliokunta päätti myös SUL:n vuoden 2024 pistekilpailusäännöistä. Kalevan malja -kilpailun ja Seuraliigan sääntöihin ei tullut muutoksia tähän vuoteen verrattuna. Nuorisotoimintakilpailussa kilpakävelyn pisteytykseen sen sijaan tehtiin muutos, jotta se olisi tasapuolisempi juoksulajien kanssa. Tulevalla kaudella kilpakävelyssä osanottopisteet ovat 2 pistettä/urheilija/laji.

Vuoden 2024 Kalevan Malja -kilpailuun lasketaan mukaan ulkoratojen SM-kilpailut alkaen SM-maratonista 2023, joka kilpaillaan Vantaalla 14.10.2023. Kalevan Malja -pisteiden keruu päättyy Espoossa 7.-8.9.2024 käytäviin SM-viesteihin. Nuorisotoimintakilpailu ja Seuraliiga päättyvät 30.9.2024.

M/N22-19- SM-kilpailut siirtyvät Hyvinkäältä Riihimäelle

SUL:n kilpailuvaliokunta päätti Hyvinkään Seudun Urheilijoiden ja Riihimäen Kiskon esityksestä, että vuoden M/N22-19- SM-kilpailut siirtyvät Hyvinkäältä Riihimäelle.

Kilpailu myönnettiin aikanaan Hyvinkään Seudun Urheilijoille ja Riihimäen Kiskolle ja kisapaikaksi valittiin Hyvinkää, koska kilpailun haun aikaan Riihimäen olosuhteet eivät täyttäneet SM-kisojen olosuhdevaatimuksia. Nyt Riihimäen kentälle on asennettu uusi pinnoite, ja kaupungilta on saatu takuu huoltotilojen ja katsomon kunnostamisesta ennen SM-kisaa. Nuorten SM-kilpailut (M/N22-19) ovat Riihimäellä ensi kesänä 2.-4. elokuuta.

Katso seuran pisteet:

Seuraliiga

Nuorisotoimintakilpailu

Seurojen pistekilpailun säännöt

Seurojen pistekilpailut – Yleisurheilu.fi