”Seuratoiminnan kannalta ehdottoman tärkeä kilpailumuoto”

”Seuratoiminnan kannalta ehdottoman tärkeä kilpailumuoto”

Silja Line Seurakisoja järjestetään kuluvallakin viikolla ympäri Suomea. Someron Esan tiistaisissa kisoissa oli mukana 80 lasta ja Vehkalahden Veikkojen tämän illan tapahtumaan odotetaan yli sadan lapsen osanottajajoukkoa.

Someron Esan nuorisovastaava Tommi Virkki sanoo Silja Line Seurakisojen olevan seuratoiminnan kannalta ehdottoman tärkeitä.

– Seurakisat ovat monelle lapselle ensimmäinen kosketus yleisurheiluun. Sen kautta saamme toimintaamme mukaan uusia junioreita. Oman kokemuksemme mukaan on tärkeä saada lapset mahdollisimman varhain lajin pariin. Mitä varhemmin yleisurheilu aloitetaan, sitä varmemmin lapset jäävät lajin pariin.

Someron Esa järjestää kesän aikana 13 Silja Line Seurakisat.

– Porukkaa on aina hyvin kisailemassa. Suurin osanottajajoukko on pienten, 5-7-vuotiaiden sarjoissa. Yli 13-vuotiaita on jo selvästi vähemmän ja sen ikäiset ovat yleensä sellaisia, jotka harrastavat lajia aktiivisesti ympäri vuoden.

”Seurakisoihin uskaltautuvat kaikki”

Vehkalahden Veikot ja Haminan Ponteva järjestävät tänä iltana yhdessä Silja Line Seurakisat.

– Mukaan odotetaan jopa sataa lasta. Seuramme järjestää parhaillaan käynnissä olevan Fin5-suunnistusviikon, josta on kosiskeltu osanottajien lapsia mukaan, Vehkalahden Veikkojen yleisurheilujaoston puheenjohtaja Nina Tasa kertoo.

Hän sanoo Silja Line Seurakisojen olevan erittäin tärkeä ja monelle ainoa kilpailumuoto.

– Vaikka yleisurheilukoululaisille ostetaan automaattisesti kilpailulisenssi, vain harva uskaltaa lähteä muualle kisailemaan. Oman seuran järjestämään tapahtumaan helppo tulla ja tänne uskaltavat kaikki. Silja Line Seurakisojen kautta pyrimme kannustamaan ja rohkaisemaan lapsia kilpailemaan muuallakin.

Silja Line Seurakisoja järjestetään kymmenillä paikkakunnilla ympäri Suomen. Katso sinua lähinnä olevat Silja Line Seurakisat tästä.