Seurapalveluvaliokunta: Kalevan malja -kilpailu päättyy tänäkin vuonna SM-viesteihin

Suomen Urheiluliiton (SUL) seurapalveluvaliokunta päätti, että kuluvan vuoden Kalevan malja -kilpailu loppuu viestinjuoksun SM-kisoihin, jotka ovat Jyväskylässä 10.-11. syyskuuta, ja vuoden 2023 Kalevan malja -kilpailu alkaa moniotteluiden SM-kilpailuista, jotka ovat Lahdessa 17.-18. syyskuuta.

– Muutoksen taustalla on halu varmistaa, että Kalevan malja -kilpailu ja siinä menestyvät seurat saavat ansaitsemansa julkisuuden, kun kilpailu päättyy Ylen televisioimiin SM-viesteihin, sanoo SUL:n toimitusjohtaja Harri Aalto.

Viime vuosina kauden viimeinen ulkoratojen SM-kilpailu on ollut SM-maraton, joka on laskettu seuraavan vuoden Kalevan malja -kilpailuun. Tänä vuonna näin ei ole.

– Maratonjuoksun SM-kilpailu käydään jo 20. elokuuta Turussa, joten kilpailu kuuluu nyt kuluvan vuoden Kalevan malja -kilpailuun, Aalto sanoo.

Vuoden 2022 Kalevan malja -kilpailuun lasketaan siten vuoden 2021 ja kuluvan vuoden maratonin SM-kilpailun pisteet. Vuoden 2023 Kalevan maljan pisteisiin taas lasketaan kahdet moniotteluiden SM-kilpailut.

Kalevan malja -tilanteen seuranta