Seuran taloudelle piristysruiske juhlavuoden Kunniakierroksella

Korona on kurittanut seurojen taloutta, mutta toukokuussa on vastaiskun vuoro.

– Toukokuu on parasta aikaa järjestää Kunniakierros ja tänä vuonna siihen on erityisen painava syy. Seurojen perinteikäs varainhankintatapahtuma täyttää 40 vuotta, sanoo Kunniankierroksen johtoryhmän vetäjä Kalle Husso.

– Juhlavuoden kunniaksi seuroille on rakennettu uusi bonusjärjestelmä, jossa seurojen prosenttiosuus kerätystä summasta kasvaa entisestään. Keräystapahtuman järjestäminen on myös koitettu tehdä mahdollisimman helpoksi.

Kunniakierroksen ydin ei Husson mukaan ole muuttunut.

– Kaikessa yksinkertaisuudessaan se on tunnin mittainen liikuntatapahtuma urheilukentällä, johon osallistuville hankitaan tukijoita, jotka maksavat tietyn kertasumman, Husso sanoo.

Jokaisesta piiristä löytyy asiantuntija-apua

Kuinka järjestetään hyvä ja toimiva Kunniakierros?

– Meillä on nyt jokaisessa piirissä kunniakierrospäällikkö, jolta löytyy apua. Kaikki tarvittava materiaali tulee Kunniakierroksen nettisivuille kuluvalla viikolla ja keräyksen voi tehdä myös mobiilisovelluksella, jolloin säästyy listojen täyttämiseltä, Husso sanoo.

– Kevättalven ja kevään mittaan julkaisemme aiemmin hyvin keräyksissään onnistuneiden kerääjien tai seurojen vinkkejä, mitkä asiat ovat toimineet ja mihin kannattaa keskittyä.

Suomen Urheiluliitossa keräyksestä vastaavat Kalle Husso ja Ilpo Koponen, joiden apu on seurojen käytettävissä. Molempien yhteystiedot ovat ohessa.

Miten lähdetään liikkeelle? 

Kunniakierroksen järjestäminen seurassa alkaa ilmoittautumalla Kunniakierroksen nettisivuilla. Muuta ei tarvita. Suomen Urheiluliitolla on keräykseen valtakunnallinen lupa.

– Samalla kun päättää lähteä mukaan, kannattaa päättää myös tavoite, paljonko seuralle halutaan kerätä rahaa. Se kannustaa ja innostaa, Husso sanoo.

– Valtakunnallisesti meillä on kova tavoite kerätä yleisurheilun seuratyölle 650 000 euroa.

Missä juhlavuosi näkyy?

Husson mukaan 40-vuotisjuhlavuosi näkyy kaikissa Kunniakierroksen materiaaleissa, mutta myös muualla.

– Sosiaaliseen mediaan on tulossa erilaisia haasteita, joista ensimmäinen on seuroille suunnattu haastevideokisa, Husso sanoo.

– Julkaisemme myös haastatteluja henkilöistä, joilla on pitkä kokemus kunniakierrostyöstä ja kannustamme seuroja olemaan yhteydessä paikallismediaan. Hyvin järjestetty, ajoissa mediaan tiedotettu ja tunnettujen, paikallisten henkilöiden ryydittämä Kunniakierros ylittää paikallismedian uutiskynnyksen.

Lisätietoja:

Ilpo Koponen

Lasten yleisurheilun valmennuspäällikkö

Suomen Urheiluliitto

050 414 5085

ilpo.koponen@sul.fi

Kalle Husso

Kunniakierrosjohtoryhmän pj.

044 3410075

kalle.husso@esliikunta.fi

https://kunniakierros.fi/fi/public