Seuraliigan pisteet lasketaan, palkintoja ei jaeta

Yleisurheiluseurojen pistekilpailuista Kalevan Malja kilpaillaan kuluvan kesän mittaan normaalisti. Seuraliigassa lasketaan pisteet, mutta koronaepidemian monien vaikutusten takia rahapalkintoja ei jaeta. Myös nuorisotoimintakilpailu jää tältä kilpailukaudelta väliin, mutta seuraluokittelu vuodelle 2021 lasketaan normaalisti.

Päätöksen Seuraliigasta teki SUL:n seurapalveluvaliokunnan seurakilpailuja pohtinut työryhmä. Myös SUL:n hallitus käsitteli asiaa, mutta jätti ratkaisun työryhmälle.

– Rahapalkintoja ei Seuraliigassa tänä vuonna jaeta, mutta jos SUL:n syksyn isot tapahtumat kuten Ruotsi-ottelu toteutuvat suunnitelmien mukaan ja talousnäkymä kirkastuu, seuroja tullaan huomioimaan, sanoo seurapalveluvaliokunnan puheenjohtaja Kalle Husso, joka veti asiaa pohtinutta työryhmää.

– Yleisurheilun kilpailutoiminta on käynnistynyt vilkkaana kesäkuun alusta alkaen, mutta lisenssien määrä tulee silti laskemaan. Seuraliigan palkintoihin SUL on käyttänyt nimenomaan lisenssituloja.

Husson mukaan Seuraliigaa ei epidemian tuomien erilaisten rajoitusten takia voida toteuttaa niin, että kaikilla olisi varmuudella tasaveroiset lähtökohdat. Liigassa huomioidaan ulkoratojen SM-kilpailut sekä 14-vuotiaiden ja sitä vanhempien yleisurheilulisenssien ja tulospisteiden määrä.

– Seuroilla on takanaan hyvin erilainen kevät ja kevätkesä harjoitusolosuhteiden ja toimintojen osalta. Myös kesään ja syksyyn liittyy edelleen epidemiasta johtuvia epävarmuustekijöitä. Näistä samoista syistä seurapalveluvaliokunta päätti aiemmin, ettei nuorisotoimintakilpailua tänä vuonna järjestetä, Husso sanoo.

– Positiivista koronatilanteessa on, että seuroilla on ollut mahdollisuus hakea valtiolta tukea koronaepidemian aiheuttamiin tappioihin. Nyt näyttää, että myös Yleisurheilukoulut ovat alkaneet vetää hyvin. Se on seuroille erinomainen tulonlähde.