”Seurakisoissa on mahtava fiilinki”

Silja Line jatkaa Seurakisojen kasvun ja kehityksen tukemista

Hirvensalmen Urheilijoiden Silja Line Seurakisoihin osallistuu kesäisin runsaasti paikallisten kesäasukkaiden lapsia. Pienten osallistujien vanhemmat kiittelevät matalan kynnyksen ja hyvän fiiliksen kisoja, joita järjestetään lähipaikkakunnilla vuoroviikoin.

– Yleensä seurakisoihimme osallistuu 20-30 lasta. Pienelle paikkakunnalle se on hyvä määrä, Hirvensalmen Urheilijoiden sihteeri ja seuran yleisurheiluvastaava Pepe Hölttä kertoo.

Höltän mukaan suuri joukko osallistujista on paikallisten kesämökkiläisten lapsia. He ovat olleet tyytyväisiä siihen, että seurakisoja on järjestetty Hirvensalmen naapurikunnissa, Pertunmaalla ja Mäntyharjulla, vuoro viikoin.

– Osa lapsista on kiertänyt monet lähialueen seurakisat. He ovat tykänneet kovasti seurakisojen tunnelmasta ja hyvästä fiilingistä, Hölttä toteaa.

Sarjat erityislapsille

Myös Siilinjärvellä ollaan tyytyväisiä matalan kynnyksen seurakisakonseptiin. Seuran valmennuspäällikkö Kari Korhonen kertoo, että kesän aikana järjestettäviin, kolmiin Silja Line Seurakisoihin, osallistuu keskimäärin 50-60 lasta.

– Olemme huomanneet, että matalan kynnyksen Seurakisat kokoavat suuremman osanottajajoukon kuin vaikkapa piirikunnalliset tai aluekisat. Seurakisoissa nuorin sarja ovat 5-vuotiaat, mutta mukana on aina sitäkin pienempiä lapsia, Korhonen jatkaa.

Siilijärven Ponnistuksen liikuntaleikkikoulu ja yleisurheilukoulu pyörivät ympäri vuoden. Silja Line Seurakisat ovat pienten yleisurheilijoiden kesän kohokohtia, joissa on huomioitu kaikki lapset.

– Tänä vuonna Seurakisoissa on oma sarja myös erityislapsille, jotta he pääsevät kokeilemaan yleisurheilua ja kilpailemista.