”Seurakisat ovat pienille iso asia”

Pienet jalkapalloilijat pinkoivat Rovaniemen Silja Line Seurakisoissa

Silja Line Seurakisoissa liikuttiin kesäkuun viimeisellä viikolla Nastolan lisäksi mm. Kotkassa ja Ylämaalla. Karhulan Urheilijoiden varapuheenjohtaja Timo Lehtinen sanoi, että seurakisat ovat etenkin pienille, 5-7-vuotiaille, iso asia.

– Pienistä lapsista näkee, miten tärkeää on päästä mukaan oikeisiin kilpailuihin. Koska he eivät vielä kilpaile juurikaan muualla kuin seurakisoissa, ovat ne isoja ja tärkeitä tapahtumia. Isommille, yli kymmenvuotiaille, seurakisat toimivat hyvinä ja kilpailullisina harjoituksina, Lehtinen kertoo.

Karhulan Urheilijat järjestää kesän aikana neljät seurakisat. Mukana on säästä riippuen noin nelisenkymmentä lasta.

– Tällä viikolla keli oli kauhea ja se verotti osallistujia. Kaatosade vaikeutti etenkin hyppylajeja.

”Tosi hyvä konsepti”

Myös Ylämaan Pyrkijät järjestävät kesän aikana yhteensä neljät seurakisat. Seuran varapuheenjohtaja Jenni Kinnunen kertoo, että kisoihin osallistuu keskimäärin 35 lasta, joiden iät vaihtelevat viiden ja kolmentoista välissä.

– Silja Line Seurakisa-konsepti on tosi hyvä. Toisista vanhemmista huomaa, että karsastavat ajatusta pienten lasten kilpailemista. Seurakisoissa lapsia ei laiteta paremmuusjärjestykseen, mutta he pääsevät silti kilpailun tunnelmaan.

– Me jaamme palkinnotkin niin, että kutsumme koko ikäluokan osallistujat kerralla hakemaan palkintonsa. Silloin lasten välille ei tule vertailua paremmuudesta ja kaikki saavat mieluisan palkinnon.

Silja Line Seurakisoja järjestetään ensi viikolla mm. Vaasassa, Sastamalassa ja Pudasjärvellä. Katso sinua lähellä olevat kisapaikkakunnat osoitteesta: kilpailukalenteri.fi → haku: Seurakisat