Seuracupin toinen piirikisakierros käynnistyi Kokkolasta

Seuracupin toinen piirikisakierros käynnistyi Kokkolasta

Seuraavat kaksi viikkoa ovat Seuracupin kuuminta aikaa. Edessä on pitkälti toistakymmentä eri puolilla Suomea kilpailtavaa piirikisaa, joissa käydään kiivasta taistelua finaalipaikoista.

Seuracupin toinen piirikisakierros käynnistyi tiistaina Kokkolassa Kälviän Tarmon isännöimillä kilpailuilla. Seuran yleisurheilujaoston puheenjohtaja Jouni Kykyri kertoi, että osallistujia oli enemmän kuin missään seuran aiemmin järjestämässä kilpailussa, tarkalleen ottaen 301.

– Mukana oli jonkin verran myös muualta tulleita, Seuracupin ulkopuolella kilpailleita nuoria. Mutta joukkueitakin oli paikalla mukavasti, sillä Seuracupin pisteitä jaettiin yhteensä 12 seuralle, Kykyri kertoo.

Helteinen ilta sai järjestämät pohtimaan nuorten jaksamista. Viilennystä haettiin kytkemällä kentän sadettimet päälle. Ne riemastuttivat suuresti kilpailuissa mukana olleita lapsia ja nuoria.

– Meillä oli kyllä kaikin puolin upea kesäilta yleisurheilun parissa. Tapahtumassa oli hieno henki ja tunnelma, Kykyri kertoi.

Tuloksista Kykyrin mieleen jäi etenkin illan loppuvaiheessa kilpailtu 17-vuotiaiden poikien 800 metriä, jossa Salosen 15-vuotiaat kaksospojat Toholammilta intoutuvat hurjaan veljesten väliseen otatukseen.

– Ensimmäinen kierros meni maltillisesti vähän päälle minuutin, mutta sitten vauhti alkoi kiihtyä kiihtymistään. Maalisuoralla veljekset kamppailivat rinta rinnan ja heittäytymisessä he saivat sadasosan eron toisiinsa. Kumpikin teki yli 1000 pisteen suorituksen ja juoksi aivan kahden minuutin pintaan, Kykyri ihasteli.

Järjestävä seura Kälviän Tarmo kokosi toisesta piirikisasta 8400 pistettä, jolla Kykyri arveli seuran pääsevän yhteispisteissä Tampereelle Kilo-sarjan finaaliin. Samoista piirikisoista sinne matkaavat suurella todennäköisyydellä myös Himangan urheilijat, Kaustisen Pohjan-Veikot ja Vetelin Urheilijat.

Seuracupin toinen piirikisakierros kilpaillaan 17.7.-8.8. Katso piirikisojen paikkakunnat ja aikataulut tästä.