Seuracupin finaalijoukkueet ovat selvillä!

”Tilauksessa aurinkoinen kisapäivä”

Tämänvuotisen Seuracupin piirikisat ovat ohi ja finaalijoukkueet ovat selvillä. Kilpailu oli tiukka, sillä finaalipaikkaan vaadittiin joka sarjassa aiempia vuosia korkeammat pisteet.

SUL:n aluepäällikkö Mika Tyrkkö sanoo Seuracupin olleen tänä vuonna erittäin kovatasoinen.

– Mukana oli yhteensä 200 seuraa, mikä on seitsemän enemmän kuin viime vuonna. Finaaliin pääsyyn vaadittiin joka sarjassa enemmän pisteitä kuin viime vuonna. Kilpailu viimeisistä finaalipaikoista oli tiukka ja pienimmillään Mega-sarjassa IF Kraft jäi finaalipaikasta vain 49 pistettä, Tyrkkö kertoo.

Hän odottaa erittäin jännittäviä finaaleja, sillä myös sarjojen kärkipaikkoja pitävät seurat keräsivät viime vuotta runsaammin pisteitä.

– Seuracup on hyvä kilpailumuoto kaiken kokoisille seuroille. On ilahduttavaa, että sen suosio kasvaa vuosi vuodelta, Tyrkkö toteaa.

Keski-Pohjanmaalta vahva edustus

Kilo-sarjan kärkipaikkaan pitää tällä hetkellä Kaustisen Pohjan-Veikot. Seuran yleisurheilujaoston sihteeri Marke Paavola kertoo piirikisojen menneen erittäin hyvin.

– Hyvä joukkue saadaan myös finaaliin. On hienoa, että täältä Keski-Pohjanmaalta on finaalissa muutenkin vahva edustus. Haastajamme ovat tuttuja seuroja Vetelistä, Himangalta ja Kälviältä, Paavola arvioi.

Finaalikilpailun lisäksi Pohjan-Veikoilta on vahva edustus myös Ruotsi-ottelin kisakatsomossa.

– Lapset odottavat sitä kovasti! Kierrosviesti ja kisojen seuraaminen ovat reissun kohokohtia. Niiden jälkeen lähdemme ajelemaan kotia kohti.

”Terve ja hyväkuntoinen joukkue”

Mega-sarjan kakkosena piirikisojen jälkeen oleva Laitilan Jyske lähtee finaaliin selättämään Pyhäselän Urheilijoita.

– Tai ainakin yrittämään sitä, seuran yleisurheilujaoston puheenjohtaja Pekka Kuusisto naurahtaa.

Kuusiston mukaan Laitilan trendi finaaleissa on ollut vahvasti noususuhteinen. Toissa vuonna oltiin viidensiä ja viime vuonna kolmansia.

– Finaaliin meiltä lähtee täysilukuinen ja ainakin toistaiseksi terve ja hyväkuntoinen joukkue. Kaiken kaikkiaan reissuun lähtee toistasataa seuran jäsentä, sillä 19-22-vuotiaiden SM-kisoissa toimitsijoina olleet lähtevät Ruotsi-otteluun palkintomatkalle.

”Hieno bonus finaalin päälle”

Siilinjärven Ponnistus on piirikisojen jälkeen Giga-sarjassa viidentenä. Seuran valmennuspäällikön Kari Korhosen mukaan finaaliin lähdetään petraamaan viime vuoden kahdeksatta sijaa.

– Pyrimme saamaan jalkeille mahdollisimman iskukykyisen joukkueen. Piirikisoissa lapset ja nuoret venyivät hienosti ja osallistuivat itselle vieraisiinkin lajeihin. Finaalilajit sopivat meille hieman paremmin, Korhonen arvioi.

Hän kertoo Siilijärven Ponnistuksen osallistuneen Seuracupiin viitenä vuonna peräkkäin. Kolmena viime vuonna on päästy finaaliin asti.

– Ruotsi-ottelun seuraaminen on hieno bonus Seuracupin finaalin päälle. Reissua odotetaan jo innolla! Meitä on lähdössä iso linja-autollinen kohti Tamperetta, Korhonen toteaa.

Erilainen sukkulaviestijoukkue

Tera-sarjassa yhdeksäntenä piirikilpailujen jälkeen oleva Imatran Urheilijat pitää sijoitustaan pienenä yllätyksenä.

– Suurten seurojen joukossa sijoitus on tällaiselle pienemmälle seuralle todella hyvä. Finaalissakin sama sijoitus tai vaikka pykälää parempi kelpaisi hyvin, sillä pitää olla realisti – meillä ei ole samanlaista urheilija-arsenaalia kuin suurkaupunkien seuroilla, seuran yleisurheilujaoston puheenjohtaja Lauri Asikainen kertoo.

Imatran urheilijoilla on muista seuroista poikkeava tapa koota sukkulaviestijoukkue. Joukkueessa juoksevat ne, jotka ovat olleet keräämässä piirikisapisteitä, mutta eivät mahdu finaalijoukkueeseen.

– Haluamme antaa kaikille Seuracupin pisteiden kartuttamiseen osallistuneille mahdollisuuden kilpailla finaalissa. Siksi sukkulaviestijoukkueessa ei juokse välttämättä yhtään urheilijaa, joka osallistuu muihin finaalilajeihin. Tärkeintä on, että kaikki pääsevät mukaan, 60 hengen bussin joukkuetta ja kannustajia varten tilannut Asikainen kertoo.

Voit katsoa kaikki finaalijoukkueet tästä.

Finaalit järjestetään lauantaina 1.9.2018 neljässä eri sarjassa. Finaalijärjestäjinä toimivat Tampereen Urheilijat -38, Urjalan Urheilijat, Valkeakosken Haka ja Nokian Urheilijat.