Seuracupin finaalien järjestäjät 2021 valittu

Yleisurheilun Seuracupin ensi kesän finaalien järjestäjät on valittu. A-sarjan finaalin järjestää Laitilan Jyske, B-sarjan finaalia isännöi Alavuden Urheilijat, C-sarjan finaalia Noormarkun Nopsa ja Superfinaalin järjestää Turun Urheiluliitto. Valinnan teki Suomen Urheiluliiton (SUL) seurapalvelutiimi.

– Kaikki finaalien järjestäjät ovat olleet pitkään aktiivisesti mukana Seuracupissa ja usein finaalissa, SUL:n aluepäällikkö Mika Tyrkkö perusteli valintoja.

Tyrkön mukaan Seuracup palaa ensi kaudella normaaliin ohjelmaan edellyttäen, että koronatilanne sallii sen.

– Tavoitteena on, että Seuracup kilpaillaan ensi vuonna normaalisti, eli piirikisat ovat kaksiosaiset. Tänä vuonna ne kutistettiin vain yhteen kilpailuun koronatilanteen takia, Tyrkkö sanoo.

Piirikisojen ensimmäiset osat on tarkoitus kilpailla ensi vuonna 14.-30. kesäkuuta ja toiset osat 26.7.-11.8. välisenä aikana. Finaalit kilpaillaan 4. syyskuuta.

Alavuden Urheilijat: Tämä on iso asia meille

Alavuden Urheilijat lähtee innolla isännöimään B-finaalia.

– Tämä on iso asia meille. Seuracup on meillä nuorisotoiminnan kannalta kesän merkittävin tapahtuma. Sen avulla saadaan rekrytoitua nuoria ja pidettyä harrastajia mukana toiminnassa, sanoo seuran puheenjohtaja Juha Järvelin.

Seuralla on menossa kahdeksan perättäisen finaalin putki. Nyt tarjolla on mahdollisuus taistella finaalimenestyksestä kotikentällä, joka remontoitiin 2017.

– Se on Suomen kaunein urheilukenttä, Järvelin sanoo Vähäjärven rannalla sijaitsevasta kentästä.

Kentän välittömässä läheisyydessä on jäähalli, jossa on 9 pukuhuonetta ja noin 150 metrin etäisyydellä sijaitsee Alavuden koulukeskus, jossa on koulumajoitusmahdollisuus.

https://www.yleisurheilu.fi/seuracup/